Вбивство поліцейських: порушено справу за трьома статтями

Вбивство поліцейських: порушено справу за трьома статтями

Убивці загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув'язнення

Через вбивство патрульних у Дніпрі відкрито три кримінальні провадження. Про це спікер Нацполіції в Дніпропетровській області Ганна Старчевська повідомила в ефірі телеканалу «112 Україна».
Зокрема, провадження відкрито за статтями 262, 115 і 348 Кримінального кодексу (КК).
Старчевська не уточнила передбачені статтями санкції, але згідно з КК стаття 262 «Викрадення, привласнення, вимагання вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин і пристроїв або радіоактивних матеріалів або заволодіння ними шляхом шахрайства» передбачає позбавлення волі на термін від 7 до 15 років. Стаття 115 «Умисне вбивство», яка передбачає позбавлення волі на термін від 7 до 15 років. Стаття 348 «Замах на життя співробітника правоохоронного органу» карається на термін позбавлення волі від 9 до 15 років або довічним ув'язненням.
Старчевська нагадала, що злочинець, який застрелив патрульних, погрожував зброєю водієві маршрутки, який намагався перешкодити йому втекти з місця злочину.
Вона також повідомила, що біля лікарняної палати, в якій перебуває підозрюваний, цілодобово чергують співробітники поліції.
«Ми звертаємося до жителів Дніпра, якщо ви стали свідками цієї події, будь ласка, зверніться в правоохоронні органи», - сказала Старчевська.
Нагадаємо, підозрюваний у вбивстві двох поліцейських Дніпрі своєї провини не визнає. Каже, що Пугачов – не його прізвище. Він намагався прооперуватися в лікарні за підробленим паспортом, але з лікарні про його місцезнаходження повідомили поліцейським.
Як відомо, у Дніпрі водій автомобіля застрелив патрульного і поранив його напарницю. Пізніше жінка померла у лікарні під час операції.
У вбивстві підозрюють Олександра Пугачова, який раніше вже був у розшуку, ім'я другого підозрюваного поки що не розголошують.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: