Вчені знайшли майже сотню нових вулканів в Антарктиді

Вчені знайшли майже сотню нових вулканів в Антарктиді
Вулкан

Раніше було відомо, що в регіоні існує 47 підлідних вулканів

Нові дослідження Західно-антарктичного рифту виявили 91 новий вулкан, прихований під товщею льоду,  Їх висота становить від 100 до 3850 метрів, товщина льоду, що їх покриває в деяких місцях перевищує 4 км.

Про це повідомляє «Інтерфакс» з посиланням на Sky News.

Вчені з університету Единбурга проводили дослідження за допомогою радарів з повітря і з землі, отримані дані порівняли з наявними знімками з космосу. Раніше було відомо, що в регіоні існує 47 підлідних вулканів.

Геологи пояснюють, що система нагадує східно-африканський вулканічний масив, який раніше вважався найбільшим скупченням вулканів в світі.

Поки неясно, чи активні виявлені вулкани, але минулі дослідження показують, що в періоди потепління в регіоні можлива вулканічна активність. Можливе виверження, ймовірно, не розплавить всю товщу льоду, що покриває вулкани, але цього може бути достатньо для того, щоб кардинально змінити всю Антарктиду.

З огляду на глобальне потепління і поступове танення льодів в Антарктиці, кажуть вчені, можна припустити, що зі зменшенням товщі льоду над вулканами вони можуть стати більш активними.

Раніше посол Микола Кулініч розповів в інтерв’ю «Главкому», що  Україна розпочинає співпрацю з Австралією у новому напрямку - дослідження і освоєння Антарктики

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: