Вдячний усім українцям: звернення Зеленського (відео)

Вдячний усім українцям: звернення Зеленського (відео)
Президент Володимир Зеленський вчергове звернувся до українців
фото: Офіс президента

Звернення Володимира Зеленського за підсумками 29-го дня війни

Президент Володимир Зеленський підбив підсумки 29 дня повномасштабної війни. Відповідне відео Зеленський опублікував на своїх офіційних сторінках.

«З кожним днем нашого захисту ми наближаємо такий потрібний нам мир. Ми наближаємо перемогу. Бо в цій війні просто не можна без перемоги. Так воно й буде. І не можна зупинятися навіть на хвилину. Бо кожна хвилина – це про нашу долю, це про наше майбутнє. Про те, чи нам жити. 30-й день. Уже місяць! Якби в Росії знали, що їх чекає таке, я впевнений, вони б точно побоялися сюди йти». – заявив Зеленський.

Він зазначив, що за цей місяць українські військові втримали всі основні напрямки російських ударів.

Звання «Місто-герой» отримали ще чотири українських міста. Мовиться про Бучу та Ірпінь на Київщині, Охтирку на Сумщині, а також Миколаїв.

«Підписавши ці укази, я відчув, що насправді варто було б відзначити нагородами і присвоїти звання Героя мільйонам наших людей. Усім українкам та українцям, які роблять усе, що можуть, для нашої перемоги та миру там, де вони є», – наголосив глава держави.

Президент також присвоїв звання Героя України семи військовослужбовцям Нацгвардії, із них п'ятеро - посмертно. Також були відзначені державними нагородами 240 військовослужбовців Нацгвардії, 119 військовослужбовців Збройних Сил України, 14 керівників місцевих громад, місцевої влади, 31 медичного працівника.

«Я вдячний усім українцям і українкам. Кожному і кожній за цей місяць боротьби. І, звичайно, – нашим Збройним Силам, нашій Нацгвардії, нашим прикордонникам, лікарям і рятувальникам, тероборонівцям, розвідникам, працівникам спеціальних служб і багатьом-багатьом, хто береже наше життя. Нашу вільну Україну». – заявив Зеленський.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський закликав усіх, хто виступає проти війни в Україні, з 24 березня виходити на вулиці та площі своїх міст та вимагати її припинення.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: