Великобританія звинувачує Іран в кібератаці на парламент

Великобританія звинувачує Іран в кібератаці на парламент

Зловмисники намагалися отримати доступ до дев'яти тисячам акаунтів електронної пошти на серверах британського парламенту

Лондон вважає, що за червневої кібератакою на комп'ютерні системи британського парламенту стоїть Іран. Про це в суботу, 14 жовтня, повідомляє газета The Times з посиланням на конфіденційну доповідь британських спецслужб. Цю інформацію підтвердило в той же день і джерело The Daily Telegraph в уряді Великобританії.

Раніше в цій хакерській атаці звинувачували Росію. Зловмисники намагалися отримати доступ до дев'яти тисячам акаунтів електронної пошти на серверах британського парламенту, включаючи електронні скриньки прем'єр-міністра Терези Мей та інших членів британського кабміну. В результаті їм вдалося отримати доступ до 90 облікових записів.

Ця кібератака була здійснена 23 червня. Як повідомляло тоді видання The Times, серед вкрадених даних виявилися паролі до електронної пошти міністра освіти Великобританії Джастін Грінінг і міністра у справах бізнесу і енергетики Грега Кларка, а також кількох тисяч співробітників парламенту, поліції і МЗС Сполученого Королівства.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: