Вертолітний майданчик Януковича передали державі

Вертолітний майданчик Януковича передали державі

Майданчик екс-президента передали у власність ДП «Фінансування інфраструктурних проектів»

Прокуратура Києва передала в управління державного підприємства «Фінансування інфраструктурних проектів» столичний вертолітний майданчик, який належав ТОВ «Амадеус Ко», афільованому з екс-президентом України Віктором Януковичем. Про це на своїй сторінці у Facebook написала прес-секретар Генерального прокурора України Лариса Сарган.

«У зв'язку із перешкоджанням державному підприємству у виконанні дій по забезпеченню нормальної роботи цього об’єкту, сьогодні, 27.10.2017 року, прокуратурою міста Києва з виходом на об'єкт здійснено дії по передачі майна у безпосереднє управління державного підприємств, - написала Сарган.

Вона нагадала, що прокуратура Києва проводить досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

«Досудовим розслідуванням установлено, що Київською міською радою без погодження з Верховною Радою України, в порушення вимог ст. 150 Земельного кодексу України та без одержання попередньої згоди Центру всесвітньої спадщини ЮНЕСКО про наміри забудови, прийнято рішення «Про передачу земельних ділянок, які розташовані на Парковій дорозі у Печерському районі м. Києва ТОВ «Амадеус КО» для будівництва та обслуговування об'єктів інженерної та транспортної інфраструктури на Парковій дорозі у Печерському районі м. Києва», яким для ТОВ «Амадеус КО» передано вказану ділянку в оренду на 25 років», - зазначила прес-секретар.

Сарган зазначила, що Апеляційний суд Києва прийняв рішення стосовно накладення арешту на майно ТОВ «Амадеус Ко» та передачі його державному підприємству «Фінансування інфраструктурних проектів» для організації охорони, відповідального зберігання, проведення поточних ремонтів, обслуговування, підтримання їх у належному стані.

Зазначимо, що націоналісти заявили, що вимагають повернути будівлю у державну власність, провести відкритий конкурс щодо цільового призначення споруди, провести незалежну та відкриту оцінку всього комплексу, включаючи вартість землі та інші.

Окрім цього, активісти закликають «запровадити дієвий механізм, за яким вкрадені кошти, вкладені у будівлю, почнуть приносити користь громаді».

«Ми повернемо контроль над будівлею лише державній установі під контролем київської громади», - резюмували націоналісти. 

У прес-службі «Свободи» додають, що вони «не мають на меті перешкоджати діяльності бізнесу, що розташований у даному центрі, але вимагають, щоб доходи від безпосередньої діяльности самого центру припинили надходити родині Януковича».

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: