Вибори до Бундестагу обійшлися Німеччині в 92 млн євро

Вибори до Бундестагу обійшлися Німеччині в 92 млн євро

Вибори 2013 року обійшлися державному бюджету в 77 мільйонів євро

Організація виборів до Бундестагу наприкінці вересня коштувала 92 мільйони євро. Про це у понеділок, 13 листопада, повідомив речник Федерального міністерства внутрішніх справ Німеччини.

Для порівняння, вибори 2013 року обійшлися державному бюджету в 77 мільйонів євро.

Збільшення витрат у міністерстві пов'язують з підвищенням вартості пересилання листів виборців, які голосували поштою, а також зростанням коштів, витрачених на воду, каву та харчі для помічників на виборчих дільницях, повідомляє агентство dpa.

Інформацію про витрати на вибори речник міністерства озвучив у відповідь на запитання про те, скільки може коштувати проведення нових виборів у випадку, якщо переговори про створення коаліції між християнськими демократами, вільними демократами та «зеленими» провалиться.

У понеділок, 13 листопада, розпочався завершальний тиждень так званих «зондувальних» переговорів між партіями, які можуть увійти в коаліцію «Ямайка». «Зондування» має завершитися 16 листопада. Політичні сили все ще не можуть дійти згоди з кількох важливих питань, зокрема, в сфері захисту довкілля. У разі, якщо переговори зазнають невдачі, Німеччина може постати перед необхідністю проведення нових виборів.

Нагадаємо, 25 вересня у Німеччині пройшли вибори до федерального парламенту. Перемогу на них отримала правляча партія ХДС/ХСС на чолі із Меркель. Але її результат не дає можливості одноосібно сформувати уряд.

Детальніше читайте у статті «Главкому» «Сім кольорів Бундестагу. Післямова до виборів у Німеччині».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: