Вибори прем'єра Вірменії відбудуться 24 жовтня

Вибори прем'єра Вірменії відбудуться 24 жовтня
Парламент Вірменії

Нікол Пашинян 16 жовтня заявив про свою відставку і прийняв відставку уряду

Перший тур голосування з виборів прем'єр-міністра Вірменії відбудеться в парламенті республіки 24 жовтня.

«Спеціальне засідання, на якому обиратимуть прем'єр-міністра, призначене на 24 жовтня», - повідомили в апараті Національних Зборів Вірменії.

Як повідомлялося раніше, 16 прем'єр Вірменії Нікол Пашинян оголосив про свою відставку з метою розпуску парламенту і проведення позачергових парламентських виборів. У той же день президент Вірменії Армен Саркисян підписав указ про відставку уряду.

Згідно з Конституцією Вірменії, після відставки прем'єр-міністра і уряду фракції парламенту Вірменії мають у семиденний термін висунути нового кандидата на пост прем'єра. Якщо парламент під час голосування не обирає прем'єра, то знову в семиденний термін проводяться нові вибори. У разі необрання прем'єра вдруге парламент розпускається силою закону.

Відповідно до Конституції, позачергові вибори парламенту проводяться не раніше ніж через 30 днів і не пізніше 45 днів після розпуску законодавчого органу.

День виборів призначає президент республіки після розпуску парламенту.

Заступник керівника апарату Національних Зборів Вірменії Арсен Бабаян повідомив ЗМІ, що після розпуску парламент в повному обсязі зберігає свої повноваження до першого засідання нового парламенту.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: