Вибори президента у Киргизстані: затримано підозрюваних у підготовці заворушень

Вибори президента у Киргизстані: затримано підозрюваних у підготовці заворушень
Казибек Шайимбетов

Екс-депутат парламенту Киргизстану мав намір влаштувати заворушення у разі програшу одного з кандидатів, заявляє влада

Державний комітет національної безпеки (ДКНБ) Киргизстану затримав колишнього депутата парламенту Киргизстану Казибека Шайимбетова та його прихильників, які готували масові заворушення під час президентських виборів, повідомляє «Інтерфакс» з посиланням на прес-службу ДКНБ.

«В ході проведених оперативно-розшукових заходів виявлено черговий факт підготовки до масових заворушень з подальшим захопленням адміністративних будівель, запланованого після оголошення підсумків виборів президента Киргизстану», - повідомив співрозмовник.

Він заявив, що екс-депутат парламенту Киргизстану Шайимбетов, раніше засуджений за незаконне зберігання і носіння вибухового пристрою і боєприпасів, попередньо вступивши в змову з групою осіб, мав намір взяти активну участь в масових заворушеннях під час і після проведення виборів президента республіки у випадку програшу одного з кандидатів.

«З метою реалізації своїх злочинних намірів Шайимбетов і його прихильники в останні кілька днів проводили активні пошуки зброї та боєприпасів до них для участі в масових заворушеннях і захопленнях адміністративних будівель державних органів Киргизстану», - додав співрозмовник.

За даним фактом відносно Шайимбетова та інших осіб порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених статтями «Приготування до організації масових заворушень», «Приготування до насильницького захоплення влади», «Незаконне придбання, зберігання і носіння вогнепальної зброї, боєприпасів, вибухових речовин і вибухових пристроїв» УК Киргизстану.

Затримані доставлені в ДКНБ, ведеться слідство, додали у відомстві.

Вибори президента Киргизстану проходять у неділю, виборчі дільниці відкрилися о 08:00 (05:00 по Києву). На пост глави держави претендують 11 кандидатів.

Президент в Киргизстані обирається на один шестирічний термін. Повноваження чинного глави держави Алмазбека Атамбаєва закінчуються 1 грудня, він не має права повторно балотуватися.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: