Вибори у Криму: окупаційна влада зганяє бюджетників за списками

Вибори у Криму: окупаційна влада зганяє бюджетників за списками
Крим.Реалії

Глава ЦВК Курултаю кримськотатарського народу повідомив про численні порушення під час виборів до Держдуми, які незаконно проводяться в окупованому Криму

На виборчих дільницях в окупованому Криму представники бюджетних організацій звіряють, хто із співробітників прийшов на «вибори». Також не зняті агітаційні плакати.

Про це повідомив глава ЦВК Курултаю кримськотатарського народу Заїр Смедляєв на своїй сторінці в Facebook.

«Хто там щось про закони хоче поговорити? Бігморди висять, агітація триває! Майже на кожних дільничних комісіях сидять представники бюджетних організацій і звіряють списки тих, хто прийшли на голосування, потім з погрозами починають обдзвонювати тих , хто не з'явилися! Їм потрібна явка, а результати самі намалюють», - пише Смедляєв.

У зв'язку з таким тиском він нагадав, що «вибори - це право, а не обов'язок».

Разом з тим кримські татари бойкотують вибори. Підтвердження цього факту опублікувала і російська «Новая газета» у загальному зведенні новин з виборів до Держдуми РФ. «Джерела «Нової газети» підтвердили, що кримські татари бойкотують вибори», - пише видання.

Як повідомляв Укрінформ, глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров звернувся до жителів Криму із закликом бойкотувати вибори в Держдуму РФ на території окупованого півострова.

10 вересня Президент України Петро Порошенко доручив поінформувати керівництво Росії про неможливість проведення виборів у Держдуму на території України. Київ заявив, що умовою для проведення голосування в Україні є відмова від виборів в анексованих Криму і Севастополі та виключення кримчан з федеральних списків кандидатів у депутати.

8 вересня Рада прийняла постанову, в якій закликала парламенти світу не визнавати вибори в Держдуму РФ в Криму.

У Європарламенті назвали ці вибори черговим цинічним порушенням територіальної цілісності України та наголосили, що жодним чином не визнають чотирьох депутатів, обраних по мажоритарних округах в Криму і місті Севастополі.

Керівництво України закликало міжнародне співтовариство не визнавати проведення виборів не тільки на території Криму, але і взагалі весь склад нової Думи.

За політичним та експертними оцінками, зазначається, що визнання новообраного складу російського парламенту, навіть не враховуючи обраних депутатів» в Криму, може вважатися формальним визнанням окупації Росією українського Криму.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: