Вибух на шахті «Степова» стався під час ремонтних робіт – Зубко

Вибух на шахті «Степова» стався під час ремонтних робіт – Зубко
Геннадій Зубко

На сьогодні шахта «Степова» перебуває в неробочому стані, рятувальники проводять роботи з дегазації шахти

На час аварії на шахті «Степова» на Львівщині велися не роботи з видобутку вугілля, а ремонтні роботи.

Про це розповів віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко за результатами засідання урядової комісії з розслідування причин аварії на шахті.

«У той момент о 12:37, коли сталися аварія на шахті і вибух, проводилися ремонтні роботи. Видобутку ніякого не велося», – сказав Зубко, спростовуючи інформацію, що до вибуху на «Степовій» призвело збільшення видобутку вугілля.

Крім того, за словами урядовця, протягом останніх кількох років обсяг видобутого вугілля на шахті впав з 2,5 млн тонн до 500 тисяч.

Як повідомлялося, 2 березня на шахті «Степова» ВАТ «Львіввугілля» у с. Глухів Сокальського району Львівської області на глибині 550 метрів внаслідок вибуху сталося обрушення гірської породи. За інформацією Нацполіції та прокуратури, восьмеро гірників загинули, 21 шахтаря було госпіталізовано.

За фактом вибуху на шахті «Степова» в Сокальському районі зареєстровано кримінальне провадження.

За припущенням голови незалежної профспілки гірників у Червонограді Віталія Оніжука, причиною трагедії став витік газу – метану. 

3 березня уряд ухвалив рішення про створення спеціальної комісії з розслідування причин аварії на шахті «Степова». Її очолив Геннадій Зубко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: