Вибух на ярмарку у Львові: постраждалих рятував герой боїв за Авдіївку

Вибух на ярмарку у Львові: постраждалих рятував герой боїв за Авдіївку
24-річний контрактник Андрій Алямський допомагає госпіталізувати одного із постраждалих у Львові

Старший солдат Андрій Алямський не розгубився, коли побачив постраждалих від вогню людей і надав їм допомогу

Надавати допомогу постраждалим під час вибуху на різдвяному ярмарку у Львові сьогодні кинувся військовослужбовець ЗСУ, який, зокрема, захищав підступи до Авдіївки.

Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

«До постраждалих підбіг юнак у військовій формі та почав надавати першу домедичну допомогу, розмовляти з ними, жартувати, щоб не втрачали свідомість. Після прибуття медиків усіх постраждалих було госпіталізовано до клінічної лікарні з опіками різного ступеня. Героєм у військовому однострої виявився 24-річний військовослужбовець за контрактом старший солдат Андрій Алямський. Уродженець Миколаївської області, який з квітня 2015 року перебуває у лавах Збройних сил України», - йдеться у повідомленні.

Алямський брав участь у проведенні Антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей. Військова частина, в якій він проходив службу, захищала підступи до міста Авдіївка.

В піхоті старший солдат виконував обов’язки військового парамедика. Майже щодня мав справи із кульовими пораненнями, мінно-вибуховими травмами, опіками тощо. Тому не розгубився, коли побачив постраждалих від вогню людей і надав їм допомогу, зазначили в прес-службі.

«Знання першої домедичної допомоги завжди можуть врятувати чиєсь життя. Тож якщо ви бачите, що комусь необхідна така допомога, то ніколи не проходьте повз», - зазначив Андрій Алямський.

Зараз він проходить службу на Львівщині у складі артилерійської навчальної частини 184 Навчального центру Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Раніше повідомлялося, що внаслідок вибуху газового балона на різдвяному ярмарку у центрі Львова постраждали п'ятеро, госпіталізовано чотирьох осіб, двоє з них перебувають у реанімації, двоє - в опіковому відділенні. Наразі відомо, що й п'ята особа перебуває у лікарні. 

Поліція відкрила кримінальне провадження через вибух на Різдвяному ярмарку у Львові.

Також влада Львова вирішила призупинили роботу всіх різдвяних ярмарків у місті після пожежі та вибуху на одному з них у суботу 22 грудня. 

У мережі з'явилося відео моменту вибуху на ярмарку у Львові.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: