Вибух в центрі Києві: СБУ запевняє, що загиблий був особистим ворогом Кадирова

Вибух в центрі Києві: СБУ запевняє, що загиблий був особистим ворогом Кадирова
В СБУ розповіли, що Тимур Махаурі - це нікнейм загиблого

За інформацією СБУ, на загиблого давно «полювали» російські спецслужби

Загиблий внаслідок вибуху автомобіля Алі Тімаєв, відомий під прізвиськом Тимур Махаурі, народився 4 квітня 1978 року у селі Гучум-Кале, Ітум-Калінського району, Чеченської республіки.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє прес-центр СБУ.

«Усіма можливими засобами боровся з путінським режимом, був особистим ворогом Рамзана Кадирова. Постійно переслідувався спецслужбами РФ та Чеченської Республіки. В період з 1999 по 2000 роки брав участь у бойових діях проти російських військ в Республіці Дагестан, отримав вогнепальне поранення», - розповіли про загиблого в Службі безпеки України.

За інформацією СБУ, у 2008 році Тімаєв приймав безпосередню участь у грузинсько-російській війні на стороні Грузії.

«На нього давно «полювали» російські спецслужби. Всього щодо нього було вчинено три замахи на вбивство, у тому числі 08.03.2009 в Тбілісі шляхом підриву за допомогою СВП у під’їзді житлового будинку. Тоді Алі вдалось вижити», - додають в СБУ.

У спецслужбі додають, що Тімаєв-Махаурі підтримував дружні стосунки з бійцями, які приймали участь у бойових діях у районі проведення АТО.

Нагадаємо, в п'ятницю біля вулиць Басейна і Велика Васильківська стався вибух автомобіля, авто повністю знищене.

Поліція повідомила, що внаслідок вибуху авто в центрі Києва загинув чоловік, постраждала жінка. За попередньою інформацією, постраждала жінка та дитина не були родичами загиблого.

ЗМІ повідомили, що загинув Тимур Махаурі, член чеченського добровольчого батальйону імені Джохара Дудаєва, який воював у зоні АТО.

За попередніми ознаками, в автомобілі спрацював вибуховий пристрій.

За інформацією МВС, загиблий мав зв’язки з кримінальними колами. ЗМІ повідомляють, що поранена внаслідок вибуху є всесвітньо відомою моделлю, обличчям Dior.

Дивіться фоторепортаж «Главкома» з місця вибуху.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: