Вибух в квартирі лідера С14: головного підозрбваного відправили в СІЗО

Вибух в квартирі лідера С14: головного підозрбваного відправили в СІЗО

Всього правоохоронці затримали п'ятьох підозрюваних

Поліція затримала п'ятьох підозрюваних у замаху на координатора С14 Сергія Мазура. Про це на брифінгу повідомив начальник ГУ Національної поліції Київської області Дмитро Ценов.

Одного із затриманих суд вже відправив у СІЗО.

Під час обшуків у затриманих було вилучено зброю і боєприпаси.

«Ми задокументували причетність цих людей до замаху на керівника громадської організації С14 Сергія Мазура...Загалом на сьогодні затримано п'ятьох осіб: посібників, які підшукували і надавали знаряддя злочину, тобто, боєприпаси, затримано організатора-замовника, а також виконавців цього злочину», – сказав він.

Ценов додав, що правоохоронці встановили замовника, але поки слідство не може розголошувати дані про нього. Крім того, є докази фінансування цього злочину в сумі $3 тис.

«Мотив замовлення злочину – громадська діяльність С14, а саме Сергія Мазура», – заявив Ценов.

Сьогодні, 3 листопада, проходить суд з обрання запобіжного заходу трьом учасникам злочину.

Як повідомив у Facebook Сергій Мазур, одного з них суд вже відправив у СІЗО. 

«Перший пішов. Олегу Акімову 2 місяці СІЗО. Цей той, хто закидував гранату у мою кімнату», - написав координатор С14.

Раніше прес-служба прокуратури Київської області повідомляла, що правоохоронці виявили арсенал зброї в одного з підозрюваних у вчиненні злочину щодо родини Мазура.

«В ході проведення невідкладного обшуку в Чернігівській області правоохоронними органами Киівщини виявлено та вилучено 24 одиниці РПГ, 22 ручні гранати, кілька одиниць протипіхотних мін, кулемет, майже 5 000 патронів, 10 запалів до ручних гранат та світло-шумову гранату», - заявили в прокуратурі.

Нагадаємо, вночі 10 жовтня у квартиру лідера праворадикальної організації С14 Сергія Мазура, що мешкає у місті Бориспіль, невідомі кинули бойову гранату. За його словами, внаслідок вибуху поранень зазнав батько Мазура.

Поліція розслідує спланований вибух в одній з квартир в Борисполі. Правоохоронці кваліфікували подію як замах на вбивство.

Читайте також: Теракт в Борисполі. Як гранату заглушили кефіром

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: