Вибухи в Калинівці: суд оштрафував військового на 2,5 тис. гривень

Вибухи в Калинівці: суд оштрафував військового на 2,5 тис. гривень
Вибухи в Калинівці Вінницької області

На арсеналі у м. Калинівці Вінницької області не дотримувалися вимоги щодо організації суворого пропускного режиму

Калинівський районний суд Вінницької області притягнув до адміністративної відповідальності з накладенням штрафу у розмірі 2465 гривень майора за недбале ставлення до військової служби, передає  прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України.

«Військовою прокуратурою Центрального регіону України здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні щодо вибухів  боєприпасів  48-й арсеналу Міністерства оборони України (військова частина А1119, м. Калинівка, Вінницької області), у ході якого ґрунтовно досліджуються обставини, що призвели до надзвичайної події і надається правова оцінка діям військових посадових осіб по дотриманню ними вимог законодавства України та інших нормативно-правових актів, наказів  оборонного відомства», - йдеться у повідомленні. 

Так, 9 листопада 2017 року, в ході процесуального керівництва у кримінальному провадженні, військовою прокуратурою Центрального регіону України складено протокол щодо начальника режимної служби Вінницького зонального відділу Військової служби правопорядку майора Б. за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 172-15 Кодексу України про адміністративні правопорушення («Недбале ставлення до військової служби»).

Установлено, що зазначений старший офіцер, будучи військовою службовою особою, у порушення статутних вимог, 26 вересня 2017 року неналежно виконував свої службові обов'язки по здійсненню контролю за станом пропускного режиму, дотримання порядку допуску  особового складу і техніки на адміністративно-господарчу та технічну території вказаної військової частини, внаслідок чого працівниками  приватного підприємства, зокрема, здійснено переміщення заборонених легкозаймистих речовин та пожежонебезпечних предметів на технічну територію зазначеної військової частини, де безпосередньо зберігалися боєприпаси до танкових гармат.

10 листопада 2017 року за результатами розгляду протоколу про адміністративне правопорушення Калинівським районним судом Вінницької області майора Б. притягнуто до адміністративної відповідальності з накладенням штрафу у розмірі  2465 гривень.

Як повідомляв «Главком», в ніч на 27 вересня в селищі поблизу Вінниці сталися вибухи на складах з боєприпасами та зброєю. Наразі відпрацьовуються чотири основні слідчі версії вчинення кримінального правопорушення.

Збройні сили України посилили охорону військових об'єктів по всій країні. 

Про перебіг подій на місці вибуху боєприпасів читайте тут.

Читайте також статті «Главкома»: Провісники Апокаліпсиса. Що передувало вибухам у Калинівці і чому про це мовчить влада? «Утилізація зброї на папері, або Чому країна пахне порохом»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: