Віце-президент США заявив, що Вашингтон готовий до холодної війни з Китаєм

Віце-президент США заявив, що Вашингтон готовий до холодної війни з Китаєм
Віце-президент США Майкл Пенс

Майк Пенс запевнив США зараз перебувають «в сильній позиції»

США готові до холодної війни з Китаєм в разі, якщо Пекін не змінить свою політику. Про це 13 листопада в інтерв'ю газеті The Washington Post заявив віце-президент США Майкл Пенс.

За його словами, президент США Дональд Трамп готовий до нормалізації відносин з Пекіном, але для цього Китай повинен бути готовий серйозно змінити свою політику, в тому числі в економічній і військовій сферах. 

«Я думаю, що це багато в чому буде залежати від Аргентини», - зазначив він.

За словами віце-президента США, для Китаю це - останній шанс не допустити сценарію холодної війни зі Сполученими Штатами.

Відповідаючи на питання про те, чи готовий Вашингтон до такого сценарію, і що буде, якщо Китай не виконає умов, необхідних для того, щоб уникнути подібної конфронтації, Пенс відповів: «Що ж, так тому і бути». 

«Ми дійсно вважаємо, що ми зараз перебуваємо в сильній позиції», - додав він.

Нагадаємо, що торговельна війна між Китаєм і США почалася після того, як 6 липня цього року набули чинності взаємні підвищені митні збори між країнами. Після цього Вашингтон і Пекін обмінялися митами в серпні.

13 листопада радник Трампа заявив, що США і Китай відновили переговори про торгівлю на всіх рівнях в очікуванні запланованої зустрічі лідерів двох країн. Проте, наразі немає впевненості в тому, що Пекін погодиться на вимоги Вашингтона.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: