Віце-президент США звинуватив Росію в дестабілізації Балкан

Віце-президент США звинуватив Росію в дестабілізації Балкан
Віце-президент США звинуватив Росію в дестабілізації Балкан

Пенс звинуватив Росію у спробі путчу в Чорногорії

Віце-президент США Майк Пенс, виступаючи сьогодні на засіданні Адріатичної Хартії в Подгориці звинуватив Росію у спробі дестабілізації регіону західних Балкан та в організації спроби державного перевороту в Чорногорії 2016 році.

«Як ви знаєте, Росія продовжує спроби визначити нові міжнародні кордони силою. Тут, на західних Балканах, Росія намагалася дестабілізувати регіон, підірвати демократію і розділити вас між собою», – заявив віце-президент США.

Також він додав, що наміри Росії були зрозуміли і в минулому році, коли московські агенти намагались перешкодити виборам у Чорногорії про намір вступу до НАТО. Якщо згадати, тоді був здійснений напад на парламент Чорногорії та ледь не вбили прем’єра країни.

Нагадаємо, віце-президент США Майк Пенс поїхав до Європи із місією заспокоїти стурбованих непередбачуваністю президента Дональда Трампа союзників Америки. За дорученням президента Трампа Майк Пенс відвідає Таллінн (Естонія), Тбілісі (Грузія) і Подгоріцу (Чорногорія) у період з 30 липня по 2 серпня 2017 року.

Пенс, перебуваючи з офіційним візитом в Естонії заявив, що сильний і єдиний альянс необхідний балтійським країнам через непередбачувану поведінку їх східного сусіда. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: