Видання Гужви просить захисту у послів G7 та ЄС

Видання Гужви просить захисту у послів G7 та ЄС
Редактор «Страна.ua» Ігор Гужва

Інтернет-видання «Страна.ua» заявляє про тиск з боку влади

Інтернет-видання «Страна.ua» заявляє, що на них триває тиск із боку українських правоохоронних структур і просить захисту у послів країн Великої сімки і голови представництва Європейського союзу в Україні Хьюга Мінгареллі. Про це на прес-конференції заявила заступник головного редактора «Страна.ua» Світлана Крюкова.

«Ми просимо уваги й захисту. Ми закликаємо Вас, шановні посли країн Великої сімки і представництва ЄС в Україні, звернути увагу на тиск на наше видання. Ми повністю готові до діалогу. Ми готові розповісти про всі подробиці справи», - сказала заступник головного редактора.

Крюкова наголосила, що колектив видання бореться не тільки за існування видання, а й за право на свободу слова в Україні.

«Якщо владі вдасться нас знищити, тиск різко зросте й на всі інші українські ЗМІ. Для влади принципово створити прецедент, що дозволить надалі досить комфортно й безболісно провести майбутні вибори», - резюмувала заступник головного редактора.

Нагадаємо, 22 червня співробітники Нацполіції прийшли з обшуками до редакції інтернет-видання «Страна.ua». Після цього генпрокурор Юрій Луценко заявив, що поліція затримала головного редактора «Страна.ua» Ігоря Гужву за хабарництво.

27 червня Гужву випустили на волю після того, як за нього внесли заставу.

Читайте також матеріал «Главкома» Усі гріхи Гужви. За що переслідують відомого редактора

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: