Відомий режисер побачив причину втрати Криму та Донбасу у відсутності пропаганди української культури

Відомий режисер побачив причину втрати Криму та Донбасу у відсутності пропаганди української культури
gorod.cn.ua

В Севастополі не вчили українську. Про який український Крим мова?

Раніше в Україні не було ніякого комплексного підходу до культури, що призвело до втрати Криму і частини Донбасу. Таку думку в інтерв'ю «Главкому» висловив відомий режисер, керівник театру «Золоті ворота» Стас Жирков.

«Наприклад, моя дружина із Севастополя. Вона у школі не вивчала української мови, от просто в школі не було української мови. Вона українську почала вивчати, коли вступила до інституту. Про що ми можемо далі говорити? Про який український Крим?», - каже режисер.

«Люди, які їздили туди, розуміють, чому відбулось те, що відбулось. Бо коли ти під час Чемпіонату світу їдеш до Криму, і більшість там уболіває за збірну Росії, а не за збірну України, то вже розумієш діагноз, і розумієш, до чого це може призвести. Просто нікому це не було потрібно», - додає Жирков.

За його словами, «гра» з метою від'єднання від України територій розпочалася за багато років до відомих подій. Усе було сплановано й планомірно втілювалось у життя. «Звісно, треба було багато чого робити. Щоб були спеціальні програми обміну між містами, фестивалі тощо. Ми мали це робити», - каже керівник театру «Золоті ворота». На думку Жиркова, наразі підхід до проблеми у держави після окупації частини України не змінився, і коли цей підхід зміниться він не знає. «Може, цей міністр хоча б започаткує. Дуже на це сподіваюся. Розумію, що зробити це дуже важко. Але потрібно», - не втрачає оптимізму режисер.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: