Відомий сепаратист визнав: Російські чиновники примудрилися угробити Феодосію за пару років

Відомий сепаратист визнав: Російські чиновники примудрилися угробити Феодосію за пару років

Феодосії немає чим приваблювати туристів

Чиновники, які керують окупованою Феодосією, та депутати «Єдиної Росії» «примудрилися угробити це прекрасне місто за пару років і практично зірвати святкування 200-річчя великого художника-мариніста», - констатує відомий кримський проросійський блогер Олександр Горний у своєму пості на сайті «Эхо Москвы».

«Нам доведеться терпіти позорище на весь світ. Місто абсолютно не готове до двохсотлітньої річниці», - зазначає він.

За словами блогера, Феодосії пощастило з дуже зручним розташуванням, наявністю порту, логістичних центрів. До того ж місто має непоганий туристичний потенціал і колосальну історично-культурну спадщину. «Але Феодосії катастрофічно не щастить, в основному, з керівництвом. З кожним новим товаришем все гірше і гірше. Коли щось, навіть найкраще, потрапляє в руки рукозадих, то можна списувати в утиль», - пише Горний.

«Як місто готується зустріти цей двовіковий ювілей? Так особливо ніяк. Я не беру культурну частину, сподіваюся, хоч там готуються до заходу. Що чекає на тих, хто приїде в місто в ювілейний рік? Відповідь дуже проста. Нічого. Тихий жах. Г..но в прямому сенсі слова прямо навпроти галереї великого художника», - зазначає блогер і наводить фото каналізаційних труб навпроти та поблизу пам’ятки, які ніяк не відремонтують.

«Айвазовський це величина не просто всеросійського, але і світового масштабу. Його будинок-галерея у Феодосії - перлина, яка з кожним роком тьмяніє. Грошей немає, ось і тримаються з останніх сил. Тільки недавно міські чиновники прочухалися і відремонтували дах, зараз стінки штукатурять. Будівлю історичну, напевно, фахівці реставрують? На жаль, реставрують люди, які погано говорять навіть російською мовою», - пише він.

Горний наголосив, що через занепад Феодосії немає чим приваблювати туристів: «На вихідних я приїхав погуляти містом. Гриміла музика, на вокзальної площі було організовано свято Барабулька. Натужно хрипіли колонки, хтось вив на сцені, смерділо рибою і сечею, близько 700 осіб присутні, в основному - місцеві. Туристів практично немає і не буде».

Блогер принагідно нагадав: саме у цьому місті «лідер «Єдиної Росії» і за сумісництвом прем'єр» Дмитро Медведєв сказав фразу «Грошей немає, але ви тримайтеся», «чим остаточно прославив Феодосію».

«Тут ще недавно було життя, тут були туристи. Зараз усе закрито і порожньо. Я не хочу більше звертатися ні до Путіна, ні до Сергія Аксьонову. Це не має сенсу. Мабуть, тягти нам цей хрест поки не відваляться ці товариші-чиновники, напившись бюджетних грошей і кровиночки народної», - резюмує Горний.

Дивіться також матеріал «Главкома»: «Шоковий стан мертвих міст. Фото розрухи в окупованому Криму»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: