В Черкасах на вулицях з'явилась Нацгвардія та військова техніка: відео

В Черкасах на вулицях з'явилась Нацгвардія та військова техніка: відео
Міська влада Черкас заявила, що на вулиці міста вивели військову техніку

У місті посилили патрулювання

У Черкасах на фоні скандалу довкола ослаблення карантину ввечері 3 травня на вулицях міста з'явилася Нацгвардія та військова техніка.

Про це повідомив радник мера міста, керівник муніципальної інспекції Черкас Станіслав Коломієць у Facebook.

Коломієць зазначив, що допит мера Черкас Анатолія Бондаренка в поліції перенесли на невизначений термін, «вочевидь, злякавшись масової акції».

«Минуло ще кілька годин, і ввечері на черкаських вулицях з‘явилась техніка Нацгвардії, вщент набита бійцями. Одну з таких вантажівок я помітив біля мого будинку, і поцікавився у них, в зв‘язку з чим таке небачене раніше посилення? Відповіли, що «патрулюють». Агов! Я в Черкасах вже 7 місяців і КрАЗами мій район не патрулюють!», - написав радник мера Черкас.

Згодом поліція Черкащини спростувала інформацію про залучення додаткових сил Нацгвардії в обласному центрі, де міська влада всупереч постанові Кабміну послабила карантин.

«На вулицях Черкас немає додаткових сил Нацгвардії. Це підтвердив керівник ГУНП в Черкаській області Віталій Куратченко», — наголосили в ОДА.

В адміністрації нагадали, що кожного дня Нацгвардію залучають до патрулювання у період 16.00-22.00.

Як повідомлялося, Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко оприлюднив знімок, на якому нібито знято листування з першим заступником голови Офісу президента Сергієм Трофімовим щодо ситуації навколо виходу з міста карантину.

Раніше виконавчий комітет Черкаської міської ради своїм рішенням від 30 квітня дозволив роботу перукарень, салонів краси, об’єктів спортивної інфраструктури, літніх майданчиків закладів ресторанного господарювання, магазинів з продажу непродовольчих товарів, електротоварів, меблів, книжкової продукції, ринків та ярмарків з продажу сільськогосподарської продукції й квітів, а також міських парків та скверів і розташованих на їхній території атракціонів.

Поліція розпочала кримінальне провадження за фактом ухваленого у Черкасах рішення про послаблення карантинних обмежень.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков пообіцяв жорстку відповідь на скасування карантинних обмежень у Черкасах.

Нагадаємо, в Офісі президента відреагували на «СМС-листування» з мером Черкас.

На Банковій пояснили походження вкиду про «СМС-листування» з мером Черкас.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: