Народний депутат від БПП каже, що за нього у Раді голосує загадковий вірус

Народний депутат від БПП каже, що за нього у Раді голосує загадковий вірус
Давид Макар'ян на засіданні Миколаївської міськради
фото: Ник-вести

Давид Макар’ян голосував за закон про реінтеграцію Донбасу, перебуваючи далеко за межами столиці

Народний депутат України від фракції «БПП» Давид Макар’ян під час голосування у Раді за важливий закон про реінтеграцію Донбасу знаходився у Миколаєві. Про це «Главкому» повідомив  відставлений мер Миколаєва Олександр Сенкевич. За його словами, депутат у момент, коли його картка голосувала у парламенті, знаходився у міськраді. Начебто він за завданням Банкової наглядав за тим, як міські депутати голосуватимуть за висловлення недовіри меру міста, обраному від «Самопомочі».

«Він у цей час мав би бути присутнім у парламенті на голосуванні важливого законопроекту про реінтеграцію Донбасу. Але він сидів у залі миколаївською міськради, попередньо зайшов до всіх фракцій. При цьому, до речі, його картка таки проголосувала за цей законопроект», - вказує на порушення регламенту Верховної Ради Сенкевич. 

Список нардепів, які голосували за закон про реінтеграцію Донбасу. В тому числі, і Давид Макар'янСписок нардепів, які голосували за закон про реінтеграцію Донбасу. В тому числі, і Давид Макар'ян

У коментарі миколаївському виданню NikLife звинувачений нардеп заявив, що це все витівки якогось вірусу.

«Я ж був у Миколаєві. Як вона може «голосувати»? Це вірус. Що ви від мене хочете почути? Я перебував на сесії Миколаївської міської ради. Карту я з собою не ношу. Вона здається», - запевняв Макар'ян.

При цьому відповідаючи на питання про те, чи не вважає він, що хтось із його колег міг скористатися персональної карткою для голосування, Макар'ян сказав: «Та ні. Це швидше за все збій системи «Рада», - вважає він.

За його словами, по приїзду до Києва він поставить питання щодо цієї ситуації своїм однопартійцям і апарату Верховної Ради.     

Зазначимо, що нещодавно СБУ повідомила, що у Київській облраді сфальсифікували голосування про «кадрові рішення». За даними спецслужби, рішення Київської облради про звернення до президента щодо прийняття кадрових рішень відносно керівництва обладміністрації є начебто нелегітимним, оскільки за нього зараховані голоси депутатів, які на момент голосування перебували за межами країни. Повідомляється, що за згадане рішення на засіданні 5 вересня проголосували 43 депутати з 44 присутніх у залі. Серед тих, хто голосував, зазначений Іван Кудлай. Однак, за даними СБУ, цей депутат не міг голосувати, оскільки на момент засідання перебував за межами країни.

Нагадаємо, ще у 2011 році нардеп Віктор Матчук вимагав від Генеральної прокуратури притягнути керівництво Верховної Ради до кримінальної відповідальності за порушення процедури голосування депутатами. Тоді депутат стверджував, що він не бачив жодного засідання, на якому не відбувались би такі порушення, як голосування чужими картками.

Також читайте про несподівану відставку мера Миколаєва: Переворот в Миколаєві. Як меру від «Самопомочі» вдалось піти з посади живим

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: