Викрито на хабарі начальника управління Київської міськради

Викрито на хабарі начальника управління Київської міськради
Хабар, отриманий начальником одного із управлінь Київської міської ради

Затримано начальника управління адміністративного та господарського забезпечення Київради Ігоря Сабадаху

У вівторок, 5 вересня, під процесуальним керівництвом столичної прокуратури працівниками Слідчого управління Головного управління Нацполіції України в Києві за сприяння керівництва Київської міської державної адміністрації затримано на хабарництві начальника одного із управлінь Київської міської ради. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва. 

«Вказаний посадовець, діючи у змові з працівником столичного комунального підприємця та посередником, вимагав неправомірну вигоду від керівників приватних фірм за надання у користування складських приміщень, що належать до комунальної власності. Зазначені факти були задокументовані в межах кримінального провадження працівниками Управління захисту економіки в м. Києві Департаменту захисту економіки Нацполіції України», - йдеться в повідомленні.

Зловмисників затримали після одержання ними чергового траншу неправомірної вигоди у сумі 7 тис. гривень.

На цей час за місцем проживання та в службових кабінетах фігурантів кримінального провадження проводяться слідчі дії. «Так, під час обшуків в кабінеті начальника Управління були вилучені грошові кошти у сумі 65 тис. гривень, а також чорнові записи із прізвищами підприємців, з яких зловмисник щомісяця вимагав та одержував хабарі», - повідомляє прокуратура.

Досудове розслідування здійснюється за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Водночас прес-служба Київської міської держадміністрації повідомила, що затримано начальника управління адміністративного та господарського забезпечення Київради Ігоря Сабадаху, який вимагав від представника товариства з обмеженою відповідальністю хабаря в сумі 24 000 грн у якості застави і квартальної оплати.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: