Викрито схему привласнення державних мільйонів керівниками обленерго

Викрито схему привласнення державних мільйонів керівниками обленерго

Трьом керівникам обленерго загрожує позбавлення волі строком до 12 років

Головне слідче управління Нацполіції України викрило схему розтрати державних коштів керівниками обленерго.

«Під час розслідування раніше відкритого кримінального провадження слідчі Нацполіції виявили наступну злочинну схему. Керівники кількох обленерго, отримавши гроші від громадян, надавали з цих коштів поворотну фінансову допомогу іншим підприємствам. При цьому посадовці достовірно знали, що ця допомога не буде повернута. Пізніше обленерго доручали підконтрольним фіктивним підприємствам стягувати з підприємств-боржників раніше надані їм кошти. Ці підприємства повертали фінансову допомогу на рахунки фіктивних підконтрольних фірм, які їм вказували керівники обленерго. Проте стягнуті кошти на рахунки обленерго не перераховувались. Натомість зловмисники переводили їх у готівку та привласнювали», - повідомили в управлінні.

Слідчі та оперативники завершили досудове розслідування за фактами розтрати державних коштів стосовно цих керівників обленерго. Правоохоронці з’ясували, що лише за 2015 рік зловмисники спричинили державі збитки на 105 мільйонів гривень.

Трьом керівникам обленерго повідомлено про підозру у вчиненні правопорушень, передбачених ч.5 ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.2 ст.205 (Фіктивне підприємництво) та ч.2 ст205-1 (Підроблення документів, які подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи та фізичних осіб-підприємців) Кримінального кодексу України.

Правопорушникам загрожує позбавлення волі строком до 12 років.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: