Вінничани відзначилися вандалізмом: за 10 днів розікрали виставку Вінниці в мініатюрі

Вінничани відзначилися вандалізмом: за 10 днів розікрали виставку Вінниці в мініатюрі

Локація «Міні Вінниця»

Фото: Вінниця.info

Локацію «Міні Вінниця» закрили, щоб відреставрувати викрадені моделі, встановити правили поведінки під час відвідування

У Вінниці в Центральному парку навколо локації «Міні Вінниці» встановили металеву огорожу, але це не вберегло від вандалізму: вже вкрали всі фігурки чоловічків, повідривали хрести з макетів, відірвали стрілки на годиннику копії Вежі.

Керівництво парку закрило на кілька днів «Міні Вінницю» для того, щоб відреставрувати пошкоджені макети та встановити таблички з правилами поведінки. Про це Вінниця.info розповів директор КП «Вінницязеленбуд» Ігор Любовський.

«З 19 по 22 вересня ми закрили для відвідувачів «Міні Вінницю». Потрібно зробити обмеження, відреставрувати моделі, встановити правили поведінки під час відвідування, вільний доступ приносить факти вандалізму. Люди лізуть через огорожу і під огорожу… Зривають хрестики, фігурки розікрали всі, вже немає жодної. Це жах… Ми хочемо кожного року додавати сюди об’єкти, щоб людям було цікаво», - сказав Любовський.

Ще не вирішено питання, чи буде платний вхід до локації.

Зазначимо, що вартість однієї копії будівлі становить близько 100 тисяч гривень. Усі копії виконaні з міцного плaстику в 3D формaті, який повинен витримати температуру від -40 до +45 грaдусів.

Локацію «Міні Вінниця» було відкрито 8 вересня.

Дивіться, як виглядали макети в перший день встановлення (8 вересня) та майже через 10 днів (19 вересня).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: