Вища рада правосуддя відклала звільнення судді, яка веде справу скандального Семочка

Вища рада правосуддя відклала звільнення судді, яка веде справу скандального Семочка
Cуддя Голосіївського районного суду Києва Олександра Колдіна

На відставці судді Голосіївського районного суду Києва наполягала Вища кваліфікаційна комісія суддів України

Вища рада правосуддя відклала розгляд справи щодо звільнення судді Голосіївського районного суду Києва Олександри Колдіної.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на рішення ВРП від 20 листопада.

Згідно з рекомендаціями Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (ВККСУ), суддю необхідно звільнити на підставі підпункту 4 пункту 161 розділу XV «Перехідні положення» Конституції України (за результатами кваліфікаційного оцінювання визнано такою, що не відповідає займаній посаді).

Під час засідання ВРП представник судді заявив два клопотання. Перше - стосувалося того, що суддя Колдіна оскаржує рішення Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 17 вересня в касаційному суді. Друге – відсутність врегулювання на законодавчому рівні звільнення суддів за результатами кваліфікаційного оцінювання.

Доповідач з цього питання, член Вищої ради правосуддя Вадим Беляневич зацитував результати кваліфоцінювання ВККСУ і зазначив, що суддя Колдіна порушувала терміни розгляду справ.

Як повідомляв «Главком», суддя Голосіївського районного суду Києва Олександра Колдіна є головуючою у справі за позовом першого заступника голови Зовнішньої розвідки України Сергія Семочко до команди журналістів-розслідувачів програми «Наші гроші з Денисом Бігусом», в якому вимагає спростування недостовірної інформації.

Наразі розгляд судової справи знаходяться на етапі призначення підготовчого засідання.

Нагадаємо, що на початку жовтня вийшло журналістське розслідування, в якому стверджується, що сім’я першого заступника голови Зовнішньої розвідки України Сергія Семочка, попри відсутність значних доходів в останні роки, володіє елітними будинками під Києвом загальною вартістю близько $8 млн, або 224 млн грн. Також найближчі родичі українського топ-розвідника мають російське громадянство.

Говориться, що Семочко мешкає в будинку в елітному селищі Козин під Києвом. Ця нерухомість площею 333 кв. м була придбана в лютому 2016 року на ім’я Тетяни Лисенко, яка є громадянською дружиною розвідника і має російське громадянство. Про це свідчить той факт, що Федеральною податковою службою РФ їй присвоєно індивідуальний податковий номер.
При цьому протягом двох тижнів після розслідування про Семочка СБУ, зовнішня розвідка і президент не відреагували на дану інформацію.

16 жовтня Сергій Семочко виступив у програмі «Стежками війни» на телеканалі ZIK. Протягом 15-хвилин чиновник нібито спростував факти, викладені у журналістському розслідуванні. Згодом редакція програми «Наші Гроші з Денисом Бігусом» спростувала роз’яснення розвідника Семочка.

Читайте також: «Казус Семочка. Українські спецслужби пішли стежками «легендарних» Петрова і Боширова»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: