Вищий антикорупційний суд взявся за ексміністра, який обіцяв пересадити українців на Hyperloop

Вищий антикорупційний суд взявся за ексміністра, який обіцяв пересадити українців на Hyperloop
Володимир Омелян під час судових засідань

Колишнього міністра інфраструктури Володимира Омеляна обвинувачують у декларуванні недостовірної інформації

Вищий антикорупційний суд призначив на 11 жовтня відкрите підготовче засідання за обвинуваченням колишнього міністра інфраструктури Володимира Омеляна за ст. 366-1 КК України («Декларування недостовірної інформації»).

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на ухвалу суду від 26 вересня.

Справу Омеляна ще 5 вересня Солом`янський районний суд Києва спрямував до Вищого антикорсуду.

Нагадаємо, що у вересні 2018 року Національне антикорупційне бюро вручило підозру Омеляну. Його звинуватили у незаконному збагаченні та недекларуванні майна. Однак після визнання 27 лютого 2019 року Конституційним судом неконституційною статтю 368-2 ККУ про незаконне збагачення щодо Омеляна залишили обвинувачення лише за ст. 366-1 КК України.

За версією слідства, Омеляна звинувачують у декларуванні недостовірних даних. Так, в електронних деклараціях за 2015 рік він нібито не задекларував активи на 3 млн грн, а у 2016 — на понад 8 млн грн.

У декларації за обидва роки експосадовець не вказував позашляховик BMW X5, яким, за версією слідства, фактично користується і володіє, хоча власником значиться його брат. Не відображені також видатки у 2015 році на оренду будинку, в якому фактично проживав міністр та члени його родини.

Роком пізніше міністр не задекларував факт постійного користування у 2016 році іншим заміським будинком та земельною ділянкою.

Як відомо, недостовірне декларування за ст.366-1 ККУ карається штрафом від 2500 до 3000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від 150 до 240 годин, або позбавленням волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, на початку 2018 року Омелян заявив, що Україна в 2019 році може почати будівництво тестового майданчика для проекту Hyperloop - транспортна система зі сталевих труб, усередині яких пересувається поїзд - герметична капсула на повітряній подушці. Швидкість такої капсули перевищує 600 км/ч. Проект розроблений Ілоном Маском.

Новий міністр інфраструктури Владислав Криклій вже відмовився від цієї ідеї, назвавши її абсурдною.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: