Війна за Поштову площу. Конфлікт винесуть на розгляд парламенту

Війна за Поштову площу. Конфлікт винесуть на розгляд парламенту
Активісти закликають чиновників прийняти рішення про створення музею на Поштовій площі
Фото: Інформатор

Включити до порядку денного проект постанови про збереження Поштової площі у нардепів вийшло не з першого разу

Верховна Рада включила до порядку денного проект постанови про збереження історико-культурної спадщини на Поштовій площі у Києві. За включення проекту постанови сьогодні під час засідання сесії парламенту проголосували 239 народних обранців.

Проект постанови №8541 про збереження історико-культурної спадщини на Поштовій площі Києві авторства народних депутатів Сергія Тарути, Миколи Княжицького, Ірини Подоляк та Віктора Єленського був зареєстрований учора, 2 липня. 

Із проханням включити проект постанови сьогодні до порядку денного і розглянути його до парламентарів звернувся голова Комітету Верховної Ради з питань культури і духовності Микола Княжицький.

Голова парламенту Андрій Парубій, звертаючись до народних депутатів, закликав підтримати включення до порядку денного проект постанови, оскільки мова йде про «боротьбу українських музейників проти забудовників». Щоправда, включити до порядку денного проект постанови у нардепів вийшло не з першого разу.

Як ідеться у пояснювальній записці, метою проекту постанови є забезпечення належних організаційно-правових умов для занесення об’єкту культурної спадщини на Поштовій площі до Державного реєстру нерухомих пам'яток України за категорією пам'ятки національного значення та подальших кроків щодо музеєфікації артефактів для створення національного музейного закладу культури.

Нагадаємо, 21 червня, Київрада з третьої спроби 68 голосами таки ухвалила рішення щодо будівництва на Поштовій, що викликало обурення громадськості.

Інвестор торговельно-розважального комплексу, який зводиться у цьому історичному місці, мав би спочатку профінансувати археологічні розкопки. Роботи учених на цьому місці тривали з весни 2015-го. Але на початку 2017-го процес зупинився через небажання інвестора продовжувати виділяти гроші на дослідження. Забудовником підземного простору площі виступає фірма, яку пов’язують із Андрієм Кравцем, відомим як «завгосп Януковича». Тендер на будівництво торговельного центру виграло створене за два місяці до конкурсу ТОВ «Хенсфорд-Україна».

Читайте також матеріали «Главкома»:

Дослідниця історії Києва Аннабелла Моріна: Поштову площу передали фірмі «завгоспа Януковича» за 3,6 млн грн

Битва на Поштовій площі. Майстер-клас з приборкання громадськості

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: