Військова прокуратура оголосила в розшук екс-представника Путіна в Криму

Військова прокуратура оголосила в розшук екс-представника Путіна в Криму

Бєлавєнцев звинувачується у зазіханні на територіальну цілісність України, підбурюванні до державної зради, і спільництві у веденні агресивної війни проти України

Головна військова прокуратура України завершила спеціальне досудове розслідування у справі колишнього уповноваженого представника президента Російської Федерації в так званому «Кримському федеральному окрузі» Олега Бєлавєнцева і оголосила його в розшук.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Бєлавєнцев звинувачується у зазіханні на територіальну цілісність України, підбурюванні до державної зради, і спільництві у веденні агресивної війни проти України.

Ці особливо тяжкі злочини передбачають покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

«Він в лютому-березні 2014 року, перебуваючи на території Автономної республіки Крим і м. Севастополя (…) схиляв військовослужбовців Збройних сил України до державної зради, а також своїми умисними діями сприяв іншим співучасникам у веденні агресивної війни проти України з метою зміни меж її території та державного кордону, призвело до тимчасової окупації півострова Крим та інших тяжких наслідків», — повідомляють у ГПУ.

20 листопада 2016 обвинувальний акт щодо Бєлавєнцева передано до суду для подальшого заочного засудження.

Бєлавенцев Олег Євгенович був повноважним представником президента РФ у «Кримському федеральному окрузі» з 21 березня 2014 р. до 28 липня 2016 р.

Генеральна прокуратура України відправить Росії запит на екстрадицію екс-президента-втікача Віктора Януковича, зважаючи на оголошену нещодавно йому підозру у державній зраді.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: