Військова прокуратура знайшла порушення ще на двох арсеналах Міноборони

Військова прокуратура знайшла порушення ще на двох арсеналах Міноборони
Склади зі зброєю (ілюстративне фото)

Щодо трьох військових службових осіб з числа керівництва зазначених арсеналів складено протокол про адміністративне правопорушення

Військова прокуратура Центрального регіону України зафіксувала факт неналежної організації зберігання зброї та боєприпасів на військових арсеналах Міноборони, які дислоковані в населених пунктах Дубіївка та Розсішки Черкаської області.

Як повідомляє прес-служба прокуратури, в рамках досудового розслідування кримінального провадження за фактом здійснення диверсії на території 48 Арсеналу у м. Калинівка Вінницької області, військовою прокуратурою Черкаського гарнізону проведено вивчення стану дотримання законності при зберіганні боєприпасів, облаштуванні (утриманні) відповідних споруд і сховищ у місцях дислокації військових арсеналів у Черкаській області. 

«Зокрема під час виїзду у військові арсенали, які дислоковані в населених пунктах Дубіївка та Розсішки Черкаської області, зафіксовано порушення вимог керівних документів стосовно організації зберігання та розміщення боєприпасів, стану виконання заходів протипожежної безпеки», - йдеться в повідомленні прокуратури.

По виявлених порушеннях військовою прокуратурою Черкаського гарнізону Центрального регіону України за недбале ставлення до військової служби щодо трьох військових службових осіб з числа керівництва зазначених арсеналів, на кожного окремо, складено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 2 ст. 172-15 Кодексу України про адміністративні правопорушення та направлено на розгляд до суду.

«Також, військовою прокуратурою Черкаського гарнізону, установлено факт укладення договору між військовою частиною (військовий арсенал, с. Дубіївка) та фізичною особою підприємцем щодо проведення капітального ремонту дахів і покрівлі сховищ на технічній території частини, тощо. В подальшому зазначені роботи виконувалися не комерційною структурою згідно з умовами договору, а особовим складом і працівниками Збройних Сил України та залучалася техніка військової частини. Таким чином, військовими посадовими особами було здійснено розтрату бюджетних коштів на суму понад 60 тис. грн, виділених по програмі живучості баз, складів та арсеналів. За даним фактом 13.10.2017 військовою прокуратурою Черкаського гарнізону Центрального регіону України до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про кримінальне правопорушення за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 Кримінального Кодексу України», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв «Главком», в ніч на 27 вересня в селищі поблизу Вінниці сталися вибухи на складах з боєприпасами та зброєю.

Військова прокуратура внесла до ЄРДР відомості за фактом вчинення диверсії у місті Калинівка Вінницької області, де напередодні сталася пожежа на військових складах, загалом відпрацьовуються чотири основні слідчі версії вчинення кримінального правопорушення.

Збройні сили України посилили охорону військових об'єктів по всій країні. 

Президент Петро Порошенко звернувся до керівників Генпрокуратури, СБУ, Нацполіції з вимогою знайти і притягнути до відповідальності винних у трагедії в Калинівці Вінницької області.

Про перебіг подій на місці вибуху боєприпасів читайте тут.

Читайте також статтю «Главкома»: Провісники Апокаліпсиса. Що передувало вибухам у Калинівці і чому про це мовчить влада?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: