Військові експерти назвали причини загострення ситуації на Донбасі

Військові експерти назвали причини загострення ситуації на Донбасі
Українські бійці кпають окопи на передових позиціях Авдіївської промзони, 4 грудня 2017 року
Фото: Радіо Свобода

Ескалація в зоні АТО триватиме, прогнозують експерти

Військові експерти та представники  Міноборони України пов’язують загострення ситуації в зоні АТО на Донбасі не зі спонтанним наступом бойовиків, а із плановою ротацією російських військових.

«Близько 120 офіцерів Російської Федерації прибули на нашу територію для проведення ротації. Це, як правило, посади командирів бригад, їх заступників, начальників штабів, командирів окремих батальйонів», – повідомив Радіо Свобода представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький.

Найбільш напружене протистояння – на Луганському напрямку.

«Коли 22 листопада українські підрозділи зайшли вглиб «сірої зони», і звільнили від окупації бойовиків два населених пункти – у зв’язку з цим склались відповідні зміни в оперативній обстановці саме на цій ділянці фронту», – каже експерт Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння Володимир Солов’ян.

Селища Травневе і Гладосове, що під окупованою Горлівкою Донецької області, українські військові зайняли під час збройного «перевороту» в угрупованні «ЛНР». Хоча позиції бойовиків на той момент не були ослаблені.

«З фронту ніхто нічого не знімав. Швидше навпаки – відбулося посилення. Ви ж повинні розуміти, що справжнім начальником для цих людей є не Плотницький і не Захарченко. Управління над ними здійснює штаб Восьмої армії загальновійськового південного округу», – наголошує представник групи «Інформаційний спротив» Костянтин Машовець.

На переконання військових експертів, саме від кадрових офіцерів російської армії, які керують бойовиками, і залежить посилення або ослаблення атак з боку угруповань «ЛНР» та «ДНР». Всупереч Мінським домовленостям сепаратисти обстрілюють позиції української армії не тільки забороненими 120-м і 152-м великими артилерійськими калібрами, а й забороненими фосфорними мінами.

 «За прогнозами, такі дії будуть зберігатися, тому що позиційна війна, скажімо так, яка зараз триває, буде тривати далі», – зазначає Вадим Скібіцький.

Як повідомлялося, за минулу добу зафіксовано 35 порушень режиму припинення вогню з боку окупантів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: