Військові отримають новий вітчизняний санітарний автомобіль – «Богдан-2251»

Військові отримають новий вітчизняний санітарний автомобіль – «Богдан-2251»

Військовий санітарний автомобіль Богдан-2251

Міністерство оборони випробувало нову армійську «швидку» – «Богдан-2251». Автомобіль рекомендовано до закупівлі

Військові мають отримати новий вітчизняний санітарний автомобіль. Нещодавно Міністерство оборони провело випробування української армійської «швидкої» – «Богдана-2251». Автомобіль успішно склав іспит. Тепер його рекомендовано до закупівлі МО. Зацікавленість у придбанні «Богданів» також уже висловили прикордонники та підрозділи Національної гвардії України.

Випробування проводилися з використанням танкодрому військової частини – польова пошта В1688, автодрому 169 навчального гвардійського центру Сухопутних військ Збройних сил України та аеродромно-майнового комплексу «Півці» у Чернігові.

«Богдан-2251» – це військовий санітарний автомобіль, що має повний привід. Його побудовано на шасі Great Wall Wingle 5. Як повідомляють представники виробника, машину створено з урахуванням сучасних вимог та передового досвіду надання долікарської допомоги військовослужбовцям.

Розробка велась із залученням фахівців Міністерства оборони, тому в ньому враховані потреби й досвід експлуатації саме військовими лікарями.

«Цей автомобіль призначений не лише для доставки поранених до шпиталю. Автомобіль може оснащуватись медичним обладнанням, необхідним для надання фельдшером необхідної долікарської допомоги безпосередньо під час транспортування», – зазначив Ігор Осадчий, директор з маркетингу та продажів ДП2 «АК «Богдан Моторс».

Високий рівень якості та відповідності потребам військових у зоні проведення АТО вже відзначили і волонтери. Зокрема, волонтер Ілля Лисенко на своїй сторінці у Facebook дав високу оцінку богданівській «швидкій», назвавши її чи неєдиною альтернативою застарілим УАЗ.

Представники «Богдана» запевняють: санітарний модуль автомобіля виготовлено з використанням високоякісних матеріалів, що відповідають сучасним санітарним вимогам. Зовні модуль виконано з алюмінію, який забезпечить надійний захист від корозії, а внутрішнє оздоблення виконано з негорючих та зносостійких матеріалів.

Санітарна частина автомобіля захищена від вологи та пилу, обладнана локальною системою обігріву, системою вентиляції, зональною та загальною системою освітлення, передбачає можливість підключення електроприладів.

Салон авто обладнаний додатковим евакуаційним виходом та передбачає місця для медичного обладнання. Модуль має спеціальні кріплення для демонтажу та підйому, тому за необхідності, при втраті чи поломці шасі, його можна швидко демонтувати та змонтувати на інше шасі.

Додаткова комплектація «Богдан-2251» може включати:

  • світлозвукову сигналізацію;
  • проблискові маячки;
  • додатковий комплект акумуляторів;
  • адаптер змінного струму (220 В);
  • автономний опалювач Webasto (потужність – 4кВт);
  • систему штучної вентиляції легенів, кисневий інгалятор КПІ-02, диспенсер, складані ноші з кріпленнями, набір медичних шин, парамедичний комплект «Медінт 1-M» та інше медичне обладнання, необхідне для надання долікарської допомоги.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: