Військові Південної Кореї підготують нові військові плани щодо КНДР

Військові Південної Кореї підготують нові військові плани щодо КНДР
Армія Південної Кореї

Сеул не готовий до застосування Пхеньяном зброї на основі електромагнітного імпульсу

Керівник Генерального штабу Південної Кореї заявив про наміри підготувати нові військові плани для протидії сучасним загрозам із боку КНДР. Дані плани не стосуються діючих оперативних планів, які готові на випадок агресії Пхеньяну. При цьому південнокорейський генерал не сказав яких саме загроз стосуватиметься новий план. Про це повідомляє південнокорейське агентство новин Yonhap News Agency.

Дані заяви були зроблені під час слухань у парламенті. Окремо законодавців Південної Кореї цікавила ситуація із можливим викраденням КНДР оперативного плану 5015, який передбачається застосувати на випадок відкритого конфлікту із Пхеньяном.

Як наслідок опозиційні партії вимагали від керівника Генерального штабу Південної Кореї внесення змін до оперативних планів для того, щоб КНДР не змогла скористатися отриманою інформацією. Зі свого боку південнокорейський генерал висловив переконаність, що США відразу прийдуть на допомогу Сеулу у випадку агресії із боку Пхеньяну. Це в тому числі гарантують сили, які американці розгорнули в Південній Кореї.

Однак із іншого боку очільник Генштабу Південної Кореї визнав, що збройні сили не готові достатньо на випадок, якщо КНДР вдасться до застосування зброї на основі електромагнітного імпульсу, котра може вивести із ладу більшу частину електроніки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: