Військовий експерт розповів про можливі варіанти вторгнення Росії в Україну

Військовий експерт розповів про можливі варіанти вторгнення Росії в Україну
Дмитро Тимчук

Тимчук: Масштабна агресія Путіна – це малоймовірний сценарій, однак такий варіант відкидати не можна

Росія насправді впродовж кількох годин може підняти свої окупаційні війська по тривозі і ввести на територію України. Про це в інтерв’ю «Главкому» розповів військовий експерт, лідер групи «Інформаційний спротив», народний депутат Дмитро Тимчук.

«Це може статися у нинішньому форматі невизнаної агресії з боку Росії, як ми це бачили в часи Іловайська та Дебальцевого, коли на територію Донбасу увійшли батальйонні і ротні тактичні групи російських військ. Вони різко посилюють 1-й АК (армійський корпус) «ДНР» і 2-й АК «ДНР» та виконують певні завдання», – зазначив він.

За словами експерта, є й інший варіант розвитку подій. «Може відбутися і повномасштабне вторгнення Росії в Україну на інших ділянках кордонів поза зоною проведення АТО», – сказав він.

«Те саме може стосуватися й використання Криму як плацдарму для наступу на Україну. Однак до цього варіанту ми, тобто «Інформаційний спротив», ставимося скептично. Але моніторинг, який ми проводимо у південних областях України, перш за все у Херсонській області, показує, що нам необхідно терміново укріплювати обороноздатність, насамперед на півдні», – додав Тимчук.

Нардеп стверджує, що в Генштабі чудово усвідомлюють усі загрози. «Зрозуміло, що масштабна агресія Путіна – це малоймовірний сценарій, бо ж якби він хотів повноцінно воювати з Україною, то він би вже це робив. Однак такий варіант відкидати не можна, потрібно бути до нього готовим», – сказав експерт.

Раніше Тимчук також висловив думку, що Росія зі своїм зомбованим населенням піде на скорочення соціальної сфери заради того, щоб задавити ненависну «київську хунту».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: