Військовий, якого раніше покарали за критику Зеленського, заявив про тиск із боку начальства

Військовий, якого раніше покарали за критику Зеленського, заявив про тиск із боку начальства
Майор Збройних сил Роман Ковальов (ліворічч) минулого тижня отримав догану за критику Зеленського 

У Збройних силах за фактом допису в соцмережах майора ЗСУ провели розслідування та оголосили «сувору догану»

У вівторок 4 лютого майор Збройних сил Роман Ковальов повідомив про посилення тиску з боку вищих військових чинів та пообіцяв позватися до суду.

Про це майор Роман Ковальов повідомив у Facebook.

«Незважаючи на той резонанс, який викликала ця історія в ЗМІ, позиція військового керівництва не змінилася. Навпаки, на мене посилився тиск», - заявив Ковальов.

Майор додав, що керівництво чинить тиск також на його співслужбовців, аби вони дали негативну характеристику про Ковальова.

«Щодня мене викликають поважні полковники до себе в кабінети, аби провести зі мною якусь бесіду, а тим часом досі не прийнято рішення щодо мого подальшого проходження служби», - додав офіцер.

Я вважаю, що військовослужбовець - це не раб. Він має права, як і будь-який громадянин України, в тому числі, - на свободу слова.

Майор Ковальов повідомив, що ввернеться до суду, аби довести свою правоту.

ЗМІ повідомляли минулого тижня, що  оперативний черговий Командування Сухопутних військ побачив негативний допис майора у Facebook про президента Зеленського. Черговий доповів про допис в мережі та за його фактом  розпочали службове розслідування.

«Внаслідок низького рівня військової дисципліни та неналежного дотримання вимог статутів Збройних Сил України офіцер... опублікував на своїй сторінці в Facebook повідомлення негативного характеру на адресу президента України Володимира Зеленського, в якому висловив невдоволення результатами роботи президента на займаній посаді із закликом залишити займану посаду», - йдеться в наказі командувача Сухопутних військ України Олександра Сирського.

За результатом розслідування майора притягли до дисциплінарної відповідальності та оголосили «сувору догану».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: