Влада Чехії продовжила режим надзвичайного стану

Влада Чехії продовжила режим надзвичайного стану
Обмеження у Чехії діяють з 16 березня

Надзвичайний стан було продовжено до 17 травня

В Чехії депутати парламенту прийняли рішення про продовження режиму надзвичайного стану в країні, який було введено через пандемію коронавірусу, до 17 травня.

Про це повідомляє пресслужба Палати депутатів у Twitter.

Уряд на чолі з прем'єр-міністром Андрієм Бабишем і міністром охорони здоров'я Адамом Войтехом наполягало на продовженні надзвичайного стану до 25 травня.

Нагадаємо, уряд Чехії представив план поетапного виходу з карантину. Всього він включає п'ять етапів ослаблення. Повний вихід з карантину згідно з планом планується на 8 червня.

Крім того, з 24 квітня уряд Чехії послабило карантин і дозволив громадянам вільно переміщатися по країні, а також виїжджати за її межі.

З 27 квітня уряд Чехії також дозволить відновити навчання в вузах і відкрити фітнес-центри, бібліотеки і магазини площею до 2 500 кв. м. При позитивній динаміці епідемії 11 травня роботу відновлять торгові центри, музеї і перукарні, а ще через два тижні - готелі та ресторани.

До слова, президент України Володимир Зеленський назвав умови для плавного виходу країни з карантину і анонсував представлення невдовзі прем'єр-міністром відповідного сценарію.

Як повідомлялося, за місяць карантину в Україні «армія» безробітних збільшилася удесятеро.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: