Влада Естонії оголосила про затримання агента ФСБ, який готував кіберзлочин

Влада Естонії оголосила про затримання агента ФСБ, який готував кіберзлочин

Росіянина було затримано Поліцією безпеки на Нарвському прикордонному пункті

Прокуратура Естонії оголосила про затримання громадянина Росії, підозрюваного в роботі на ФСБ і підготовці кіберзлочину проти держустанов, повідомляє Postimees.

Росіянина було затримано Поліцією безпеки на Нарвському прикордонному пункті, коли він прямував з Іспанії до РФ.

6 листопада Хар'юский повітовий суд за клопотанням санкціонував його арешт. Росіянина підозрюють у «ненасильницьких діях, спрямованих проти Естонської республіки» і «підготовці комп'ютерного злочину». Перше обвинувачення передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'ятнадцяти років, друге - штраф або позбавлення волі на строк до двох років.

Держпрокурор Інна Омблер, яка керує розслідуванням, заявила, «що вдалося уникнути серйозних збитків», додавши, що поки не може розкрити інші подробиці справи.

«Немає підстав вважати, що він діяв тривалий час, крім того, його затримали перш, ніж він встиг нанести своїми діями збитки», - повідомив прес-секретар прокуратури, додавши, що дії підозрюваного не були пов'язані з ризиком безпеки ID-карти.

Нагадаємо, у  2015 році колишнього офіцера МВС Естонії Олексія Дрессена, засудженого за шпигунство на користь Росії, було обміняно на громадянина Естонії Естона Кохвера, засудженого російським судом до тривалого тюремного терміну за шпигунство. Естон Кохвер свою провину категорично заперечував. Поліція безпеки Естонії стверджувала, що Естон Кохвер був захоплений озброєними людьми на естонській території і вивезений до Росії.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: