Волкер назвав конфлікт на Донбасі міждержавним

Волкер назвав конфлікт на Донбасі міждержавним
Курт Волкер

США пропонують розгорнути миротворчі сили ООН на Донбасі

Спеціальний представник Державного департаменту СШАу справах України Курт Волкер назвав ситуацію на сході України «конфліктом між державою і державою».

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

«У випадку з Україною те, що ми бачимо – це не етнічний конфлікт, це не місцевий конфлікт, це не громадянська війна, це не конфлікт між росіянами та українцями. Це конфлікт між державою і державою. Це конфлікт, в якому Росія розміщує свої сили на території України. Її звинуватили в анексії Кримку – незаконній анексії, яку, на мою думку, ніхто з держав не визнає. І щось подібне відбулося у східній Україні», – сказав Волкер.

Представник Держдепартаменту США зауважив, що для вирішення цієї проблеми США пропонують – разом з Францією, Німеччиною, Україною та іншими країнами – розгорнути миротворчі сили ООН, які створять безпечну ситуацію на Донбасі і забезпечать умови, за яких можуть бути виконані Мінські угоди.

Раніше спеціальний представник Держдепартаменту США з питання України Курт Волкер заявив, що США продовжують підтримувати ідею миротворчої місії ООН на Донбасі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: