ВООЗ: масове тестування зупинить епідемію коронавірусу

ВООЗ: масове тестування зупинить епідемію коронавірусу
Тестування допоможе взяти під контроль поширення COVID-19

Першими стратегію масового експрес-тестування застосували в Китаї та Південній Кореї

Масове тестування – це необхідний захід для перемоги над пандемією COVID-19.
Про це йдеться в офіційному зверненні глави Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) Тедроса Гебреісуса.

«Ви не можете боротися з вогнем з зав’язаними очима. І ми не зможемо зупинити цю пандемію, якщо не будемо знати, хто заражений. У нас є просте повідомлення для всіх країн: тестування, тестування, тестування», – заявив Тедрос Гебреісус.

Повідомляється, що першими стратегію масового експрес-тестування застосували в Китаї та Південній Кореї, і показали чудові результати – тільки в цих країнах поки вдалося взяти під контроль поширення COVID-19. Зараз цей досвід переймають європейські країни.

Щоб реалізувати масове тестування, зазначають у ВООЗ, необхідно забезпечити наявність тестів у вільному продажу, перевіряти себе і близьких регулярно, навіть без симптомів, вживаються всі необхідні заходи при виявленні зараження на ранній стадії.

Зазначимо, що кількість інфікованих коронавірусом у світі наближається до мільйонаЗгідно з останніми даними, у світі, станом на ранок 2 квітня, зафіксовано понад 935 тис. випадків зараження новим коронавірусом, понад 47 тис. тих, що заразилися, померли. Натомість, близько 194 тис. хворих видужали.

Нагадаємо, на ранок 2 квітня в Україні зафіксовано 804 випадки COVID-19. За добу було виявлено 135 нових випадків захворювання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: