Вороненков збирався оприлюднити нові факти про окупацію Криму та Донбасу - прокурор

Вороненков збирався оприлюднити нові факти про окупацію Криму та Донбасу - прокурор
Денис Вороненков був вбитий у Києві у березні 2017 року

Прокурор зауважив, що слідство не знайшло тих людей, які стояли за державною позицією Росії в убивстві Вороненкова

Колишній депутат Держдуми РФ Денис Вороненков планував розпочати у квітні 2017 року проект зі збору та оприлюднення невідомих фактів щодо анексії Криму та окупації Донбасу та причетності до цього окремих посадовців Російської Федерації.

Про це повідомив під час інтерв'ю Укрінформу прокурор Києва Роман Говда.

«Вороненков планував на початку квітня 2017 року розпочати новий проект. Даний проект полягав у зборі та оприлюдненні досі невідомих фактів щодо анексії Криму та окупації Донбасу», - сказав він.

За словами очільника столичної прокуратури, Вороненков мав намір встановити роль та участь в анексії Криму та окупації Донбасу окремих посадовців Російської Федерації.

На думку слідства, цей запланований проект Вороненкова, а також переслідування його російськими спецслужбами за колись порушену ним кримінальну справу «Трьох китів» і його позицію стосовно перебування російських військ на території України призвели до замовлення вбивства.

При цьому Говда зауважив, що слідство не знайшло тих людей, які стояли за державною позицією Росії в убивстві Вороненкова.

«На даний час це не можливо конкретизувати. Ми не можемо проводити власних слідчих дій на території Росії в тих обсягах, щоб повністю розуміти роль у цьому вбивстві того чи іншого підрозділу Федеральної служби безпеки чи Головного управління розвідки Російської Федерації», - зазначив він.

Нагадаємо, Вороненков був застрелений 23 березня в центрі Києва, коли прямував на зустріч із іншим екс-депутатом Держдуми Іллею Пономарьовим. Екс-депутат отримав кулю в шию, дві в обличчя, одну в живіт і помер на місці. Вбивцею Вороненкова виявився 28-річний екс-боєць Нацгвардії Павло Паршов, уродженець Севастополя, який жив у Дніпрі.

9 жовтня Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив про завершення розслідування вбивства екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова і встановлення замовника замаху.

Читайте також Вбивство «суперсвідка». Як Україна не вберегла Вороненкова

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: