Всі КПВВ на лінії окупації Криму працюють у штатному режимі - Держприкордонслужба

Всі КПВВ на лінії окупації Криму працюють у штатному режимі - Держприкордонслужба
Фото з відкритих джерел

Прикордонники істотних скупень російської техніки поблизу лінії окупації не побачили

Всі КПВВ на адмінкордоні з Кримом працюють у штатному режимі. Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» заявив помічник голови Держприкордонслужби України Олег Слободян.

«Вчора протягом дня окупанти принаймні двічі зупиняли роботу своїх пунктів пропуску, відповідно були заблоковані і наші контрольні пункти. Це було на «Чонгарі» і «Каланчаку»... Сьогодні зранку КПВВ всі працюють у штатному режимі, правда, періодично знову-таки працюють не ритмічно через паузи, які виникають з вини окупантів. Людей на пунктах пропуску практично немає», - заявив він.

Активність російських військових на адмінкордоні є, але це стосується ведення повітряної розвідки.

«Принаймні у 5 випадках ми спостерігали російські вертольоти Мі-8, які здійснювали прольоти уздовж адміністративного кордону, спостерігали в районі Каланчака аеростат, спостерігали катери... У той же час істотного накопичення військ або броньованої техніки на позиціях поблизу адмінкордону не спостерігається», - зазначив він.

Зазначимо, після заяв Кремля і звинувачень РФ України в організації терактів у Криму президент України Петро Порошенко доручив привести в повну бойову готовність сили на адмінкордоні в Криму і на Донбасі. Крім того, президент доручив посилити охорону всіх стратегічних об'єктів для запобігання терактам. МЗС отримав доручення організувати переговори у «нормандському форматі» в тристоронньому режимі і з Путіним. Відповідні силові відомства вживають заходів із приведення сил у посилену боєготовність. Зокрема на кордоні з Кримом посилено угруповання ЗСУ. Громадян України тим часом просять не їздити в Крим. Президент Порошенко заявив, що це його особисте прохання до українців.

10 серпня Росія звинуватила Україну у підготовці теракту в окупованому Криму. ФСБ РФ також заявила про ліквідацію агентурної мережі української розвідки на півострові. У ФСБ стверджують, що затримали громадян як України, так і Росії, а керував цією мережею нібито Панов Євген Олександрович, 1977 року народження, житель Запорізької області, співробітник ГУР МО України, який також затриманий і дає свідчення. В опублікованому ФСБ відео з боєприпасами, нібито вилучених у українських «диверсантів», Панова показують в наручниках. Його супроводжували співробітники російських спецслужб.

У Генштабі вважають, що заяви ФСБ про нібито спробу прориву ЗСУ в Крим можуть бути інформаційною частиною антитерористичних навчань РФ. У Міноборони заява ФСБрозцінили як спробу виправдати агресію Росії в Криму. Президент Петро Порошенконазвав цинічними російські звинувачення у підготовці Україною терактів у Криму. У МЗС України засудили російські звинувачення і назвали їх черговою провокацією.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: