Втручання Росії у вибори в США: Комі погодився виступити перед сенаторами

Втручання Росії у вибори в США: Комі погодився виступити перед сенаторами
Колишній директор ФБР Джеймс Комі

Комітет призначить дату відкритих слухань після 29 травня

Звільнений президентом США Дональдом Трампом директор ФБР Джеймс Комі погодився виступити на відкритих слуханнях спецкомітету Сенату з розвідки.

Про це йдеться в поширеній спільній заяві голови комітету Річарда Берра і його заступника Марка Уорнера.

«Колишній директор ФБР Джеймс Комі погодився виступити на відкритих слуханнях комітету. Комітет призначить дату відкритих слухань після Дня пам’яті (29 травня)», - йдеться в документі.

Берр підкреслив, що збирається отримати від Комі інформацію про його роль в розслідуванні про втручання Росії в президентські вибори в США.

Раніше екс-глава ФБР відмовлявся виступати на закритих слуханнях Конгресу.

Нагадаємо, держсекретар США Рекс Тіллерсон нещодавно заявив, що втручання Росії у вибори президента США є добре задокументованим.

Як повідомляв «Главком», 3 травня екс-директор ФБР США Джеймс Комі виступив на сенатських слуханнях, в ході яких розглядалося питання про вплив Росії на вибори 2016 року в США.

Комі сказав, що Росія – «це найбільша загроза з усіх на Землі, виходячи з її намірів і можливостей».

Міністерство юстиції США також призначило колишнього директора ФБР Роберта Мюллера спеціальним радником з розслідування можливого втручання Росії в президентські вибори в 2016 році.

У січні американські спецслужби розсекретили і оприлюднили спільний звіт про втручання РФ у виборчу кампанію в США. Американські розвідники дійшли згоди щодо того, що російське вище керівництво, включаючи президента Путіна, особисто причетний до кампанії з незаконного впливу на хід президентських виборів в США з метою завдати шкоди шансам Гілларі Клінтон на обрання президентом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: