В'ятрович розповів, коли Україна дозволить ексгумацію в місцях, де є польські могили

В'ятрович розповів, коли Україна дозволить ексгумацію в місцях, де є польські могили

В'ятрович назвавіІнформацію про нібито заборону на в'їзд до Польщі інструментом тиску

Мораторій на ексгумацію в місцях в Україні, де є польські могили, може бути знятий після надання польською стороною бачення того, як будуть відновлені українські пам'ятники на території Польщі.

Про це повідомив глава Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович в ефірі «1+1».

«Ми готові припинити цей мораторій за умови, що ми зможемо домовитися з польською стороною, яка оголосить своє бачення того, як будуть легалізовані українські пам'ятники на польській території, яким чином польська держава буде думати про відновлення знищених пам'яток», — сказав В'ятрович.

Він також прокоментував інформацію про нібито заборону на в'їзд йому до Польщі, назвавши це інструментом тиску.

«Це інструмент тиску і певної гри, ніяких документів, які б щось підтверджували, немає і не буде», — заявив В'ятрович.

Як повідомлялося, 8 листопада глава Української держави Петро Порошенко ініціював проведення надзвичайного засідання консультаційного комітету президентів України і Польщі з метою запобігання подальшої ескалації напруги між двома країнами. Польська сторона погодилася на цю пропозицію.

Нагадаємо, глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковький заявив, що Київ «використовує» Варшаву і розраховує, що вона за будь-яких обставин підтримуватиме Україну.

Польща офіційно не підтвердила введення заборони на в'їзд проти голови Українського інституту національної пам'яті Володимиру В'ятровичу.

Завідувач відділу «Інститут дослідів Волині» Рівненського краєзнавчого музею, історик Ігор Марчук вважає, що зведення на Рівненщині пам’ятника польським солдатам, які «нищили наших мирних жителів під час Другої світової», свідчить про слабкість України.

Також читайте матеріал «Главкома»: Історик Ігор Марчук: Польща хоче перегляду кордонів? Інакше я не можу пояснити її дії 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: