Вживання ягід гальмує процес старіння організму – лікар-дієтолог

Вживання ягід гальмує процес старіння організму – лікар-дієтолог

Рекомендовано за добу споживати одну склянку ягід

Ягоди з точки зору науки мають особливі речовини, які допомагають нам залишатися молодими і попереджувати багато серйозних захворювань, зокрема вони гальмують процес старіння клітин в організмі. Рекомендовано за добу споживати одну склянку ягід. Про це розказала лікарка-дієтолог Оксана Скиталінська на прес-конференції в прес-центрі «Главкому».
Ягоди – джерело не лише вітамінів, як правило це вітамін С. Вітамін С допомагає зміцнювати імунну систему, зміцнює наш колаген в організмі, тобто ми оздоровлюємо суглоби, зв’язки, шкіру, печінку. «Окрім того, ягоди – джерело цінних фітонутрієнтів, різноманітних пігментів. І ось ці речовини і містяться в ягодах, вони протидіють дуже важливим процесам старіння, процесу глікації білків. Ягоди сприяють процесу гальмування зацукровуванню білків», - говорить лікарка-дієтолог.
Вона радить ягоди вживати в цілому вигляді без цукру. Компоти і варення не є корисними для організму, оскільки ягоди пройшли термічну обробку і втратили корисні речовини. «Краще робіть заморожені ягоди на зимовий період. Можна сушені, але вони менш корисні за заморожені», - зауважує Скиталінська
Лікарка-дієтолог радить тим, хто страждає на алергію, запарювати ягоди, особливо полуницю та суниці, окропом, настояти кілька хвилин і тоді споживати. В такий спосіб алергени «виходять» із ягід.
Подивитися запис прес-конференції можна тут.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: