«Я від Кононенка». Суд став на бік впливового друга президента у конфлікті з екс-міністром Абромавичусом

«Я від Кононенка». Суд став на бік впливового друга президента у конфлікті з екс-міністром Абромавичусом
Айварас Абромавичус та Ігор Кононенко

Колишній член уряду програв два українські суди

Апеляційний суд Києва визнав недостовірною заяву колишнього міністра економічного розвитку і торгівлі України Айвараса Абромавичуса щодо блокування його роботи першим заступником голови парламентської фракції БПП «Солідарність» Ігорем Кононенком.

Про це стало відомо «Главкому» з рішення суду від 28 вересня.

У матеріалах суду зазначено, що на початку лютого 2016 року Абромавичус зібрав прес-конференцію, на якій заявив про тиск на діяльність свого міністерства. Зокрема, він звинуватив нардепа Кононенка, що той активно лобіював своїх людей на посаду генерального директора Укрхімтрансаміак, Укрзовнішінформ, підприємства порошкової металургії, Національного агентства акредитації України та кілька інших підприємств.

Кульмінацією кадрового свавілля, за словами Абромавичуса, була спроба призначити заступником міністра економічного розвитку і торгівлі тодішнього виконавчого директора «Нафтогазу» Андрія Пасішника.

«Я ваш новий зам. Я в команді Кононенко - і моя кандидатура вже узгоджена нагорі», - переповів журналістам слова кандидата Абромавичус.

Колегія суддів апеляційного суду погодилася з висновком Печерського райсуду від 13 квітня 2017 року, що зазначена інформація містить недостовірні дані, а не оціночні судження, оскільки, не містить алегорій, сатири, гіпербол, поширена інформація нічим не підтверджується, а тому, є недостовірною, принижує честь, гідність та ділову репутацію позивача.

Крім цього, в судовому рішенні згадується кримінальне провадження, яке було відкрите Національним антикорупційним бюро одразу після прес-конференції високопосадовця. Натомість, згідно з листом Спеціальної антикорупційної прокуратури Генеральної прокуратури України від 22 квітня 2016 року, твердження Айвараса Абромавичуса, висловлені для преси, щодо вчинення на нього незаконного впливу з боку Ігоря Кононенка, не знайшли підтвердження.

Таким чином, апеляційний суд зобов’язав Абромавичуса власним коштом спростувати недостовірну інформацію стосовно Кононенка.

Нагадаємо, що Айварас Абромавичус очолював Міністрество економічного розвитку і торгівлі України протягом 2014-2016 років.

Як відомо, Ігор Кононенко є давнім товаришем та бізнес-партнером нинішнього президента України Петра Порошенка.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: