Яценюк на конференції у Кракові: політика замирення агресора ніколи не приведе до миру

Яценюк на конференції у Кракові: політика замирення агресора ніколи не приведе до миру
Арсеній Яценюк виступив на Краківській міжнародній конференції

Лідер «Народного фронту» звернувся до представників країн ЄС з проханням «не бути наївними щодо Росії»

Лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк вважає, що єдина політика щодо Росії з боку України та ЄС – «говорити однією мовою, залишатися об’єднаними та не укладати жодних закулісних угод із РФ».

Про це Яценюк заявив у Кракові під час міжнародної конференції, присвяченій проблемам миру і безпеки у Європі у п'ятницю, 27 жовтня.

«Дуже важко передбачити, яку Європу ми матимемо за 10 чи 20 років. Якби п'ять років тому мені хтось сказав, що після Другої світової війни Росією будуть перемальовані кордони, - я б ніколи не повірив. Але це сталося», - цитує Яценюка прес-служба «Народного фронту».

Він підкреслив, що сьогодні низка країн хочуть покращити відносини з РФ, відновити діалог тощо.

«Проте ми знаємо, чим насправді є Росія. Ми постійно втрачаємо людей через агресію, розпочату російським режимом і російським президентом. Ми стримали російські війська. Ми - держава Україна. І вони несуть загрозу країнам-членам НАТО – вам», - сказав він.

Лідер «Народного фронту» звернувся до представників країн ЄС з проханням «не бути наївними щодо Росії».

«Усі мають усвідомити, що таке може статися з іншими країнами, і навіть членами Євросоюзу. Адже що Росія робить із країнами Балтії? Вона постійно залякує Балтійські країни. Що вони роблять в ЄС? Вони намагалися втрутитися у вибори в Німеччині, у Франції. Вони пов’язані і з «брекзитом»,  адже потужно фінансували політичні партії, неурядові організації, політиків, ЗМІ в ЄС, аби розбити Союз».

Яценюк також вважає, що «політика замирення агресора ніколи не приведе до миру, адже вона завжди приводитиме до іншої війни й іншої агресії».

«Єдина політика щодо Росії з боку України та ЄС - говорити однією мовою, залишатися об’єднаними, не укладати жодних закулісних угод із РФ. І чітко казати: «Президенте Путін, ви маєте дотримуватися міжнародного законодавства. Ви маєте забратися з Донецька, Луганська і Криму. Крапка. Це не підлягає дискусії. Якщо ви це зробите, можливо ми зможемо перегорнути сторінку. Але ця держава порушила наші кордони і наші спільні угоди та поставила під загрозу міжнародний порядок», - Яценюк.

Зазначимо, Яценюк взяв участь у дискусії «Майбутнє – як Європа подолає кризу?» на Краківській міжнародній конференції разом із комісаром ЄС з питань розширення та європейської політики сусідства Йоганнесом Ганом та головою комітету європейського парламенту з закордонних справ Девідом Макалістером.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: