Яценюк з однопартійцями вшанували пам’ять жертв політичних репресій

Яценюк з однопартійцями вшанували пам’ять жертв політичних репресій

Яценюк, Семерак і Омелян поклали квіти до пам’ятника жертвам політичних репресій

Лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк разом із однопартійцями і міністрами - Остапом Семераком та Володимиром Омеляном - вшанували в Биківні пам’ять жертв політичних репресій.
Яценюк із однопартійцями першими серед українських політиків прийшли покласти квіти до пам’ятника жертвам політичних репресій, а також до польської частині Меморіалу.

Колишнього прем’єр-міністра присутні зустріли оплесками і словами підтримки, зокрема, «Вас вітає Харківщина!».
Яценюк на своїй сторінці у Facebook наголосив, що пам'ять про жертв політичних репресій – це більше, ніж питання історії, це ключове питання розуміння сучасності.
«Зло, яке уможливило Биківню, не знищене. Культ насильства продовжується у Криму та на окупованих територіях Донбасу. І саме він свого часу породив тоталітаризм і привів до влади Сталіна та Гітлера», - сказав лідер «Народного фронту».
«Культу насильства ми протиставляємо культуру гідності людини. Гідність – цінність, яку українці відстояли на Майдані і нині відстоюють на фронті. Ми обов’язково переможемо в цій боротьбі. Бо в ній йдеться про те, що робить людину людиною – про її право вільно визначати свою долю, своє майбутнє і, що дуже важливо, пам’ятати своє минуле. І це унеможливить повторення репресій», - наголосив Яценюк.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: