«Яєчний скандал»: Євросоюз скликає термінову нараду

«Яєчний скандал»: Євросоюз скликає термінову нараду

Єврокомісар хоче, щоб Нідерланди, Бельгія та Німеччина припинили «торгівлю звинуваченнями»

Європейський комісар з охорони здоров'я Вутяніс Андрюкайтіс заявив, що ЄС закликає провести термінову нараду міністрів з приводу «яєчного скандалу», передає AFP.

Єврокомісар заявив, що він хоче, щоб Нідерланди, Бельгія та Німеччина припинили «торгівлю звинуваченнями» в тому, хто несе відповідальність за зараження яєць фіпронілом - хімічною речовиною, яка може бути шкідливою для людей.

«Звинувачення і шантаж не приведуть нас нікуди, і я хочу це зупинити», - сказав литовський комісар, який також займається питаннями безпеки продуктів харчування.

«Наш пріоритет сьогодні полягає у тому, щоб керувати ситуацією, збирати інформацію, зосередити увагу на аналізі та уроках, які слід вивчити з метою покращення нашої системи та запобігання злочинній діяльності», - сказав він.

Андріукайтіс додав: «Це саме те, що я обговорював з німецькими, бельгійськими та голландськими міністрами цього тижня. Я запропонував провести нараду високого рівня, в якій зацікавлені міністри, а також представники агентств з безпеки харчових продуктів у всіх залучених державах».

Як повідомлялось, мільйонні партії курячих яєць відкликали з магазинів і складів у Німеччині, Нідерландах і Бельгії після виявлення токсичного інсектициду.

Раніше у Бельгії через підозру на забруднення яєць на цих підприємствах отруйною речовиною-інсектицидом фіпронілом тимчасово закрили 51 птахофабрику.

Вважається, що фіпроніл додають до дезинфікуючого засобу, що використовується на деяких птахофермах.

До Британії знайшли понад 700 тисяч заражених яєць, отруєні яйця виявлені ще в 11 країнах Європи.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: