Як киянам захиститися від отруйного смогу. Рекомендації лікаря

Як киянам захиститися від отруйного смогу. Рекомендації лікаря
Фото rbc.ua

Жителі столиці мають подбати про індивідуальний захист від наслідків впливу шкідливих речовин

За умов перевищення у повітрі столиці допустимих норм концентрації шкідливих речовин у 4-5 разів кияни мають подбати про індивідуальний захист від наслідків впливу отрут.

На прес-конференції у «Главкомі» лікар-дієтолог Оксана Скиталінська розповіла, що мешканці міста повинні у першу чергу подбати про шкіру – як найбільший орган, який сприймає шкідливі речовини з навколишнього середовища. «Найперше – це приймати душ, але приймати правильно. Не потрібно весь час використовувати мило, оскільки змивається захисний верхній ліпідний шар, що не пропускає токсичні речовини», - зазначила спеціаліст.

Крім того, за словами лікаря, необхідно мінімізувати перебування на сонці, оскільки УФ-проміння знижує захисні властивості шкіри. Ще одна рекомендація - посилити потовиділення, аби вивести токсичні речовини з організму: вживати зелений теплий чай, малину. «Якщо є можливість, вдень чи ввечері бажано відвідати сауну», - додала експерт.

Скиталінська також радить людям, які не мають надмірної ваги, проблем із серцем чи нирками пити побільше простої чистої води. «Не напої шипучі, не компоти, не соки, а проста чиста вода», - підкреслила лікар.

Для посилення детоксикацій них функцій організму бажано вживати капусту всіх сортів, куркуму та імбир. А от від продуктів, які затруднюють детоксикацію та відновлення організму варто відмовитись. «Це, в першу чергу, солодощі та вироби із білого борошна - солодкі напої, цукерки, кондитерські вироби… Це також смажені та копчені вироби (особливо смажені на соняшниковій, кукурудзяній оліях», - зазначила лікар.

Крім того, вона Скіталінська порадила киянам якомога частіше проводити вологе прибирання приміщень та знаходити можливість бувати на природі.

Як повідомлялось, Державна служба з надзвичайних ситуацій заявляє, що у Києві перевищений рівень шкідливих домішок у повітрі. «За даними постів спостереження Центральної геофізичної обсерваторії, рівень забруднення діоксидом азоту за минулу добу досяг 4-5 середньодобових ГДК (гранично-допустима концентрація) та формальдегідом 3-4 ГДК», – повідомили у відомстві. Несприятливі метеорологічні умови (спекотний характер погоди, слабкий вітер у приземному шарі) за прогнозом Гідрометцентру залишатимуться в Києві до 31 липня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: