Як тільки Шепелєв залишить територію РФ, його затримає Інтерпол, - ГПУ

Як тільки Шепелєв залишить територію РФ, його затримає Інтерпол, - ГПУ

Російська Федерація офіційно відмовила Україні у видачі колишнього народного депутат О.Шепелєва

 Як тільки народний депутат попереднього скликання Олександр Шепелєв, якого звинувачують у замовленні вбивств та розкраданні коштів банку «Родовід», захоче покинути територію Росії, він буде затриманий Інтерполом. Про це в ефірі «5 каналу» заявив заступник Генерального прокурора України Євген Єнін. 

«Ми передбачали такий розвиток подій у справі Шепелєва, навіть відмову в екстрадиції, яку ми отримали місяць тому — це є підставою для ініціювання процедури судового розгляду за спеціальною процедурою. Свобода, яку він отримав, є доволі уявною. Як тільки зазначена людина вирішить залишити територію Російської Федерації, його зустріне Інтерпол в будь-якій іншій державі світу, яка визнає юрисдикцію Інтерполу», — сказав Єнін.

На запитання, куди О.Шепелєв може виїхати станом на зараз, крім Росії, і чи є країни, де не поширюється юрисдикція Інтерполу, заступник Генпрокурора сказав: «Фактично немає».

Раніше заступник Генерального прокурора Єнін повідомив, що Російська Федерація офіційно відмовила Україні у видачі колишнього народного депутат О.Шепелєва.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: