Якби працювала відеофіксація на дорозі, то харківської трагедії не було б – експерт

Якби працювала відеофіксація на дорозі, то харківської трагедії не було б – експерт
ДТП у Харкові 18 жовтня 2017 

Наразі відеореєстрація присутня в Узбекистані, Грузії, Молдові, Білорусі, Росії

Жахливої харківської ДТП можна було б уникнути, якби в Україні належним чином працювала відеофіксація правопорушень. Також дорожня інфраструктура в Україні не надто продумана, адже коловий рух на перехрестях міг би запобігти багатьом транспортним трагедіям. Про це розповіли Михайло Берлін, голова правління «Всеукраїнського партнерства за безпеку дорожнього руху»; Олег Голубенко , генеральний директор експертної компанії «DEKRA Експерт Україна», адвокат, експерт в сфері ДТП, під час прес-конференції в прес-центрі «Главкома».

За словами експерта в сфері ДТП, якби в Україні  належним чином працювала відофіксація, то винуватиця харківської ДПТ вже давно не була б за кермом.

«Дуже швидко всі сказали, що Олена Зайцева винна. Що вона погана людина, швидко їхала. Це якимось чином дозволило суспільству не задатися питанням, що в нас з 2015 року законодавчо визначена відеофіксація та накопичувальна система штрафів, але чому вона досі не працює», - говорить Олег Голубенко.

Також він зазначає, що відео фіксація значно зменшила б правопорушення на дорогах.

«15% тих агресивних водіїв відчували б якісь постійні проблеми та дискомфорт. При накопиченні певної кількості балів, забирали б права та відправляли б їх на «Ідіотен-тест» (У Німечинні постійних водіїв-порушників піддають медично-психологічній експертизі. В народі такий тест називають «Ідіотен-тест» - Главком), - розповідає генеральний директор експертної компанії «DEKRA Експерт Україна.

Голубенко зазначає, що відеореєстрація присутня в Узбекистані, Грузії, Молдові, Білорусі, Росії.

«На жаль, її немає в Україні»,  – говорить адвокат.

За його словами коловий рух також міг би допомогти уникнути масштабного ДТП та суттєво скоротити трагічні випадки на дорогах.

«Якби в місці, де ця Площа конституції в Харкові переходить у Сумську вулицю, то там  логічніше було б запровадити рух по колу. Якби там було коло, то ми на цю тему зараз не спілкувалися б. Можливо зіштовхнулися б дві машини, але ні одна з них не вилетіла б на пішоходів», - говорить Олег Голубенко.

Також Михайло  Берлін додає, що важливою проблемою є відсутність світловідбиваючих елементів на дорогах. Адже пішохідні переходи без світловідбиваючої фарби майже не видно вночі.

«Їх просто не видно. Знаки зроблені з не світловідбивної плівки. Їх вночі видно тільки тоді, Коли близько до нього під’їхати, а в цей час ти вже когось збив. Якщо зробити знаки з світловідбиваючих елементів, то їх видно за 100-150 метрів», - говорить Берлін.

Пропонуємо переглянути запис прес-конференції: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: